Google Docs & Spreadsheets

Har du noensinne skulle ha samarbeida om å skrive et Word-dokument til bruk på skolen eller lignende? Man må da tradisjonelt være fysisk sammen for å kunne jobbe med det samme samtidig. Men ikke nå lenger!

Denne teksten er skrevet i Google Docs & Spreadsheets. Hos Google kan man nå altså samarbeide om å skrive obliger og andre snurrepiperier uten at man trenger å være med hverandre hjem til middag eller henge på grupperommet på biblioteket til klokkeslett som burde vært forbeholdt sex, søvn, musikk og sære hobbyer.

Stor takk til Joakim for å sende meg på sporet av denne fantastiske tjenesten! Joakim linka til en fyr som var glad for å ha switcha fra Windows til MacOS. Her fant jeg en TrackBack fra en kar som mente at operativsystemet ikke spilte så stor rolle lenger , fordi så mye foregikk i nettleseren. Denne karen nevnte Google Docs & Spreadsheets som et av flere eksempler på hvordan man kunne gjøre seg nytte av Web 2.0.

En liten hake finner jeg sjølsagt: Tjenesten er fremdeles i BETA-versjon, så *alt* er ikke på plass. Slik en knøttliten detalj som at Opera ikke støttes ennå kan jeg fint overleve.

Enjoy!

2 kommentarer til «Google Docs & Spreadsheets»

  1. Dette internettet er jo en spennende greie. Interessant at du fant min artikkel via en venn som henviste deg til en annen artikkel der min post dukket opp som en trackback.

    …og nå sitter jeg her og finner ut at jeg er et ignorant og litte opplyst menneske som ikke vet hva en spinatpuff er for noe.

  2. Det er viktig å se den filmen to ganger. Den bør ses på norsk, for den norske versjonen har faktisk flere replikker enn den engelske. Selvfølgelig bør den også ses på originalspråket.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *