Reklame på blogg.no – poff!

Bootstrap, også kjent som BlogSoft, driver blogg.no, og putter reklame på alle bloggene der. I denne posten viser jeg hvordan det er mulig å fjerne den, uten å måtte betale.

Blogsoft gjør noen fine ting. Blant annet driver de Bloggrevyen, som er en herlig tjeneste. På selve bloggplattformen sin har de derimot gjort noen valg som er så utrolig langt fra hva jeg oppfatter som god praksis at jeg vil kalle dem bedritent dårlige.

 • For det første tillater de ikke html-tags i kommentarer.
 • For det andre putter de sin egen reklame på veldig sjenerende steder i bloggene til alle de stakkars små som ikke veit å skrive bloggene sine på en annen plattform (man kan riktignok betale seg unna).
 • For det tredje truer de i vilkårene sine med å legge ned blogger som har reklame fra andre steder. Folk som har sin egen reklame i sidekolonna burde altså passe seg. (Altså, nummer to og tre i kombinasjon her er spesielt suspekt, syns jeg.)
 • For det fjerde gir de en ekkel følelse av at de svært gjerne vil tjene penger på brukerne sine. I praksis er det nettopp dette alle Web 2.0-selskaper gjør, men mange klarer gjerne å abstrahere det litt. Hvor er reklamen på Twitter?
 • For det femte er det vanskelig å sende linkbacks til bloggene deres. (Her må det også sies at jeg er en bortskjemt WordPress-bruker. WordPress sender linkbacks automagisk.)
 • Det er sikkert mer også.

Uansett. Har du en blogg på blogg.no? Sjekk ut noen av alternativene.

Hvis du av ymse årsaker likevel absolutt er nødt til å bli på denne plattformen, burde du i alle fall vite hvordan du kan gjemme reklamen. Det er altså ikke anbefalt å følge oppskriften under. Det jeg anbefaler er å finne en annen leverandør.

Slik kan reklamen fjernes

Steg 0: Les gjennom vilkårene du gikk med på da du oppretta bloggen. Pr. 17. august sto det ingenting der om hvorvidt det var lov å gjemme Google Ads-boksen, men det som derimot sto var at tilbyderen forbeholdt seg retten til når som helst å kunne forandre på avtalen. (Den juridiske gyldgheten av en slik klausul er vel i beste fall diskutabel, men en avtale er en avtale.)

Steg 1: Finn ut hvor reklamen dukker opp. Etter hva jeg har sett, virker det som om de putter inn en boks etter den første posten på forsida, og under posten ved enkeltartikkelvisning.

Steg 2: Finn igjen disse stedene i malen. På forsida har du pr idag elementet <tag:entrylist> og ved enkeltartikkelvisning elementet <tag:entry> Slutt-taggen for de samme elementene ser sånn ut: </tag:entrylist> eller </tag:entry>

Steg 3: Pakk inn både start- og sluttag i et <div>-element (for enkeltartikkelvisning trenger du bare ta sluttaggen), på denne måten:
<div class="reklame-drit">
<tag:entry>
</div> <!-- slutt .reklame-drit -->

[...]

<div class="reklame-drit">
</tag:entry>
</div> <!-- slutt .reklame-drit -->

Steg 4: Legg til css-kode i stilskjemaet ditt for å gjemme elementene som inneholder reklame:
.reklame-drit {display:none;}

Oppdatering 29. mai 2010: Hvis dette blir for vanskelig, kan du prøve Skogtrollet sin javascript-løsning i stedet.

31 kommentarer til «Reklame på blogg.no – poff!»

 1. Hvor er malen i blogg.no? Jeg husker fra øvelsesdagene at jeg prøve å få lagt inn Statcounter, men det var umulig, for det eneste stedet jeg kunne finne hvor man kunne skrive ting var «ny post», og det var ikke noe hjelp i. Det skjer ikke så mye med Øvelsesbloggen nå, jeg spør mest av nusgjerrighet. Og mens jeg driver og er nysgjerrig, hvorfor dukker ikke de nye postene dine opp i Google Leseren (sic!) min lenger?

 2. En annen ting som er verdt å nevne er at designene ikke akkurat er pene å se på. Skal du ha en fin blogg.no-blogg må du jobbe mye med det, de aller fleste ser rotete og stygge ut.

  Go WordPress.^^

 3. Sonja: Design > rediger. Er den ny? Jeg har tydeligvis noen problemer med feeden. Du er den andre som sier fra. Aner ikke hva det kommer av, lover å se litt mer på det ved en snarlig anledning.

  Janne: WP-blogger er heite. Det rykker i buksa bare jeg får øye på <meta name=»generator» />-taggen.

 4. Fint at du hjelper oss blogg.no-brukere med dette! Jeg må likevel innrømme at jeg ikke helt fikk det til… Noe ble alltid forandret. Eksempel: først ble den hvite bakgrunnen min som er der hvor innleggene mine ligger borte. På andre forsøk ble linkene stygge. Hva gjør jeg galt?

 5. Hm. Vanskelig å vise hva jeg gjør, for jeg aner ikke HVA jeg skal gjøre. Jeg forstår ikke hvor jeg skal sette inn kodene, og jeg vet ikke helt hvilke koder jeg skal sette inn. :b

  Jeg skal bruke denne koden:

  <!-- slutt .reklame-drit -->

  riktig? Og den skal jeg sette inn…hvor? :b

 6. I enkeltartikkelmalen skal du bytte ut

  </tag:entry>

  med

  <div class="reklame-drit">
  </tag:entry>
  </div> <!-- slutt .reklame-drit -->

  Etterpå legger du til

  .reklame-drit{display:none;}

  hvor som helst i stilarket.

 7. Jeg får byttet ut med det som står ovenfor.
  Men når jeg skriver inn .reklame-drit{display:none;} viser det seg kun som ren tekst… må jeg sette det rett sted eller må jeg sette noen tegn rundt?

 8. Hmm.. Har gjort akkurat slik det står, men det blir jo ikke borte? Er helt sikker på at jeg ikke har gjort noe galt!

 9. Hei! Tror jeg har klart å sette inn alt på riktig måte.. og når jeg trykker forhåndsvis mal, så vises ikke reklamen på bloggen. men når jeg logger inn på selve siden så er reklamen der… What to do?

 10. Det er ganske lenge siden jeg skreiv denne koden, så det er mulig at blogg.no har gjort noen endringer. Jeg har dessverre ikke tid til å bruke fritida mi til å finne en ny løsning akkurat nå… Men jeg kan på det varmeste anbefale å prøve å blogge gratis og reklamefritt hos NorBlogg eller bloggs.be.

  Hvis du vil lese uten reklame på blogg.no, anbefaler jeg Firefox + Adblock, eventuelt Firefox + Greasemonkey + ditt favorittscript.

 11. heisann. jeg sjønnte ikke helt hvordan man fikk vekk reklamen på forsida på bloggen min (helst google annonsene) jeg bruker blogg.no.

 12. Det er et år siden jeg skrev denne posten, og jeg aner ikke om Blogsoft har forandret på noe med reklamen siden da. Jeg har altså ikke peiling om denne metoden virker lenger.

  WordPress, Blogger og iPublish er eksempler på steder hvor du enkelt kan få en reklamefri blogg.

 13. På forsiden er den som irriterer meg mest, og hvis jeg gjør som du viser, så forsvinner sidemenyen i tillegg..
  har ikke prøvd innleggene.. forsiden er det nærmeste entry; entrylist, som jeg regner med er reklamen.. Hvis jeg gjør den usynlig, forsvinner det som kommer senere i html-arket

 14. Jeg har ikke sett på dette på snart to år, så jeg kan ikke garantere at det fungerer uten tilpasninger.

  Problemet du beskriver kan tyde på at <div>-elementet ikke blir lukket ordentlig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *