Forkjølelsen og toddyen min

«Forkjølelsen min får du aldri», skreiv statsviter Hege Skjeie i et utfall mot Twitter i Dagens Næringsliv i god tid før valget i fjor. Tiden går, Twitter består og andre enn Skjeie gir villig vekk forkjølelsen sin likevel.

Fikk hun rett likevel, da, Skjeie? Er Twitter bare et sted for fjas og tull? Et kjapt blikk på Jens Stoltenbergs Twitter-profil viser at dette ikke bare var en valgkampgreie. Hans siste innlegg er stort sett svar på henvendelser, lenker og referanser. Ja vel, så skriver folk mye rart – men man skal ikke undervurdere verdien av å ha en enkel og uformell måte å kontakte statsministeren på. På denne måten kan folk føle seg hørt, selv uten å komme på trykk i papirutgaven av Dagens Næringsliv.

Selv om vi ikke får statsministerens forkjølelse – og kanskje heller ikke Skjeies – får du gjerne min egen. Søvnløsheten min skal du få på kjøpet. For ikke å snakke om StudentWeb-brukeren min, som stadig skaffer meg nye utfordringer i hverdagen. Du kan ta med deg både det ene og det andre, fylleangsten annenhver søndag, julegavestresset i desember og hele den siste uka før studielånet kommer. Jeg ville bytta studielån mot minstepensjon når som helst.

Men toddyen min – å nei, toddyen min får du aldri!