Refleksjoner?

Personer & Ansvarsområder

Thomas Misund Hansen:
Ansvarsområder har vært wordpresshacking, php, design, innhold.

Jo Åse:
Ansvarsområder har vært struktur, design, innhold.

Silje Christine R Fure:
Ansvarsområder har vært logg, innhold.

Gry Siri Eggen:
Ansvarsområder har vært leksikon, lenker, stikkord, validering, innhold.

Pierre Francois Jean Ferrero:
Ansvarsområder har vært hjelpside, innhold, pizza.

Gunnar Auråen:
Ansvarsområder har vært leksikon, fest, innhold.

Hans-Petter Gamborg-Nilsen:
Ansvarsområder har vært web 2.0, innhold.

Intensjoner:
Vi ønsket å lage et Web 2.0-aktig prosjekt med fokus på Internett som medium for kommunikasjon og samarbeid mellom mennesker, og endte opp med en kollektiv blogg.

Tekniske sider:

Innholdet på nettstedet blir håndtert av WordPress og fremvist gjennom egenutviklede (håndkodede) maler for fremvisning kodet i PHP/XHTML. Funksjoner for semantiske css-klasser er lånt fra Sandbox. Spam blir håndtert av Akismet, YouTube streamer videoer til oss og vi har brukt Polldaddy til å holde styr på avstemninger.

Å bruke WordPress sin backend har bydd på flere utfordringer enn å lage en helt statisk side, samtidig som vi fikk en del funksjonalitet det ville vært veldig tidkrevende å skrive selv.

Layout:
Vi ønsket en oversiktlig layout uten merkeligheter og valget falt på en tradisjonell tokolonne-layout som er ganske vanlig blant blogger og hjemmesider generelt.

Navigasjon:
Vi hadde et ønske om at navigasjonen skulle være enkel og logisk bygget opp, samtidig som den skulle være kompleks. Vi ønsket også et godt designet navigasjonssystem. Vi mener menyene våre i dropdown-stil gir veldig gode muligheter for å organisere informasjon på en enkel måte. Det er oversiktlig å navigere gjennom alle taksonomiene med utgangspunkt i menyen, og alle tekster ligger maksimalt to klikk fra forsida.

Taksonomi:
Tekstene er delt inn i kategorier og stikkord. Et innlegg kan ha en kategori, men flere stikkord. Stikkordene og kategoriene er klikkbare og bidrar til bedre navigasjon på siden. I tillegg er hver tekst tidsstemplet og merket med forfatter.

Bloggurat