Onsdag.

I dag skulle være en grusomt produktiv dag, men den gang ei. Ble ikke noe inf1000-guppe grunnet valgvake i går (hvor Thomas dukket opp i baren). Jobbing med Oblig 4 sammen med Siri var ikke helt inspirert, så det gikk noe trått. Pizzamøte med humitgruppen var koselig, men ikke forferdelig produktiv (merkelig hvordan Thomas ikke dukket opp forresten). Men, vi har fått oss gullfisker i hus! Det er artig, om man ser bort i fra at jeg ikke er spesielt glad i fisker og hun jeg bor sammen er direkte redd for dem. Men de har ikke navn.

Akvarium med fisk

Akvariefisk

Og det må de jo ha. Foreløpig har vi “Fisk 1″ og “Fisk 2″ eller “Katt” og “Hund”. Noen forslag? De er forresten del av et større prosjekt (som blant annet involverer en lampe fra ikea), men den tid den sorg. Litt hyggelig er det i hvert fall, eller? Og de holdes med selskap av min über tøffe lampe laget av stein. Den er tøft den.

6 kommentarer / tilbaketråkk

 1. sa obskur:

  Akvaforums fiskebase om denne arten:
  “Akvariet innredes med finkornet bunnsubstrat. Beplanting med eks. Anubias-arter. Steiner og røtter uten skarpe kanter som dekorasjon. God filtrering og gode, rutinemessige delvannsbytter ukentlig. Karet bør være minst 100 l. og gullfiskbolle frarådes på det sterkeste da dette er alt for lite for arten” (egen utheving)

  Det karet er vel rundt 20 liter? Og hvor er egentlig filteret?

  Suspekte greier…


 2. sa Siri:

  så snill du er, obskur. (jada, du mener sikkert det beste for fisken)


 3. sa Silje:

  Javel, fiskepolitiet. De har nettopp blitt tatt opp av dammen de levde i, vi fikk de i går, og det var det akvariumet (og steinene og roten) som vi fikk med.


 4. sa obskur:

  Ettersom jeg er allergiker og aldri har hatt noe annet kjæledyr enn fisk, føler jeg meg ganske knyttet til dem og klarer da ikke la være å kommentere, men det er, som Siri sier, for fiskens beste - ikke for å være gretten eller noe…

  Forresten er du nødt å få et et filter, ellers vil fiskene dø av nitrittforgiftning siden det ikke er noen biomasse (bakterier som lever i filteret) til å bryte det ned. Akvaforum.no er et fint sted å begynne for nybegynnere - mange fine guider og forklaringer der (se særelig i artikkelbasen).


 5. sa obskur:

  *særlig skulle det være


 6. sa Thomas:

  Jeg har også et akvarium, dog noe større. Som obskur sier ser det litt trangt ut der…

  I den grad fisk skal ha navn, kan de godt hete Doffen.


Legg igjen en kommentar

(Du kan bruke enkel HTML uten at vi filtrerer den bort!)
Bloggurat