ingen tvil: innleveringsfrist på oblig4 idag

Onsdag.

I dag skulle være en grusomt produktiv dag, men den gang ei. Ble ikke noe inf1000-guppe grunnet valgvake i går (hvor Thomas dukket opp i baren). Jobbing med Oblig 4 sammen med Siri var ikke helt inspirert, så det gikk noe trått. Pizzamøte med humitgruppen var koselig, men ikke forferdelig produktiv (merkelig hvordan Thomas ikke dukket opp forresten). Men, vi har fått oss gullfisker i hus! Det er artig, om man ser bort i fra at jeg ikke er spesielt glad i fisker og hun jeg bor sammen er direkte redd for dem. Men de har ikke navn.

Akvarium med fisk

Akvariefisk

Og det må de jo ha. Foreløpig har vi “Fisk 1″ og “Fisk 2″ eller “Katt” og “Hund”. Noen forslag? De er forresten del av et større prosjekt (som blant annet involverer en lampe fra ikea), men den tid den sorg. Litt hyggelig er det i hvert fall, eller? Og de holdes med selskap av min über tøffe lampe laget av stein. Den er tøft den.

6 kommentarer

Deilig!

Leste nettop mailen min =) Ja det er en sjelden gang i måneden men det skjer! Jeg fikk svar for min INF1000 Oblig3 innlevering. Hadde kommentert veldig lite og trodde at jeg hadde en del feil igjen men fikk veldig gode tilbake melding på den =P Føles utrolig deilig! Nå er det bare å sette i gang med nummer 4

Ingen kommentarer

studier og livet

“Samfunnsmessige og kulturelle perspektiver på digitale medier” heter det ene emnet jeg tar, og jeg leser om den digitaliserte verden, om internettets historie, om ARPANET og infrastruktur. Jeg leser om open source, om wikipedia og om hackerkulturer og innovatører. Jeg lærer om noder, om edb og kommunikasjonssamfunnet.

“Grunnkurs i objektorientert programmering” heter det andre emnet jeg tar, og jeg leser om java. Jeg lærer om arrayer, om løkker, om do-while og om if-else. Jeg skriver klasser og metoder, jeg deklarerer og kompilerer. Jeg programmerer de obligatoriske oppgavene, og jeg forstår hva det er jeg gjør.

“Hypermedier” heter det siste emnet jeg tar i år, og jeg lærer om hypertekst og om internett. Jeg leser om memex, om datamaskiner og om smarte mennesker. Jeg lærer om html, om xhtml, om xml, om css. Jeg skriver oppgaver på www, og jeg lager et bloggeprosjekt.

Og så går jeg hjem, får beskjed av windows om å oppdatere, oppdaterer, og mister nettilkoblinga. Om jeg får den til å funke igjen? Selvfølgelig ikke. Når skal jeg noen gang lære noe relevant? Og hvorfor studerer jeg det her i det hele tatt?

7 kommentarer

My period…

Jeg har det sånn at dagsformen er litt opp og ned iløpet av året. Vanligvis er formen på topp og vanligvis har jeg en down-periode sånn ca første uka i mnd, kall det gjerne månedlig syklus… Når downen kommer er det bare å kjøpe litt snop, skru av tlf og holde seg på sofaen til det hele er over.. Det snodige er at denne down-perioden har vart mer eller mindre i to uker!! :S Når skal dette ende(?)..

I dag toppa det hele seg. Jeg tok konsekvensen av dagsformen i går og hadde hjemmekontor. Planen var å jobbe masse med INF1000, men når dagen var over kunne jeg se tilbake på kun to gjennomførte ukesoppgaver. Dette er for dårlig Hans-Petter!! :(

Nå har jeg lada opp til INF1000 forelesning, sittende på parkeringsplassen, i bilen, med en trippel espresso i håp om at energien skal komme smygende. Og smygende kom den, den lille rakkern.. Jeg reiste meg fra morgenkoma, gikk ut av bilen mot Vilhelm Bjerkes hus, for å skrive ut forelesningsnotater, solen skinner og solbrillene er på. Jeg er selveste kul-kulsen i min Jason Bourne-inspirerte gange over fredrikkeplassen. Trykker på døråpneren og venter, mens jeg ser nedlatende på nikotinslavene utenfor døra. Jeg kjenner trykket fra blikkene deres i ryggen min. Men Psyken min holder, og jeg står imot den negative energien som borer inn i meg. Jeg trykker på døråpneren igjen, blikkene er der fortsatt, jeg kjenner psyken svikter og Jason Bourne er på vei tilbake til den fiktive filmverden. Jeg trykker igjen og igjen og igjen… tre kjappe trykk etterhverandre. Ingen ting skjer…

Det er da jeg inser at slaget er tapt. Døra virker ikke og jeg er nødt til å åpne den altfor tunge døra selv. Jeg tar tak og drar til, men døra er for tung. Holdningen svikter, det syns at jeg sliter, røykerne flirer og Psyken er back to basic.. Hanekammen er tung å bære i dag..

5 kommentarer

Bloggurat