Kaffehistorien min

Presskanne

Presskanne

Jeg begynnte ganske sent å drikke kaffe. Jeg hadde egentlig lenge vurdert å begynne å drikke kaffe, for jeg syntes det virket som om alle andre på jobb var så mye mer våkne enn meg, og hadde en egen teori om at det måtte være kaffen som gjorde utslaget. Ikke så lenge etter disse tankene ble jeg tilbudt kaffe mens jeg var på sykkeltur og var ganske sliten. Jeg takket ja og syntes det smakte helt ok og jeg følte meg mye kvikkere. Og slik begynnte kaffe drikkingen.  Etter kort tid var det imidler tid ikke noen særlig effekt av kaffen lenger og teorien om at kolegaene var kvikkere p.g.a den blaffnet.

Den første form for kaffe jeg anskaffet meg var pulver kaffe. Med en kombinasjon av vannkoker var det en effektiv måte å lage kaffe på, og jeg syntes den smakte helt greit. Men vannkokeren ble etterhvert borte, og i håp om å få bedre kaffe fikk jeg meg en kaffetrakter. Kaffetrakteren er jo forsovidt rask og alt slik, men jeg ble aldri helt fornøyd med resultatet på kaffen. Det smakte litt brennt også måtte man ha så hårfin ballanse med vann og kaffe for å få den passe sterk. Så var jeg på besøk hos HP på lørdag, og han hadde laget en meget god kaffe på presskanne.  Jeg har jo smakt presskanne kaffe før, og alltid har den vært god, men det var tydligvis utslaget, for idag kjøpte jeg meg en presskanne jeg også (bildet). Og kaffen smakte meget godt, så intil videre er jeg veldig fornøyd.

4 kommentarer

Lesesalen…

Jeg digger å gå på Blindern. Jeg digger at det er stort, digger mye folk, digger kaffebarer i hvert bygg, digger frisør (Som jeg aldri kommer til og bruke), digger matbutikken, digger fredrikke og jeg digger vår samling av landets flotteste jenter!! :)

Men så er det lesesalene da.. Jeg husker i fjor da jeg gikk på Høyskolen i Buskerud, jeg husker lesesalene som var der, og jeg husker teksten på døra som sa: “Det skal være stille i lesesalen, mobiltelefoner, mp3-spillere og datamaskiner er ikke tillatt.” (!!!!!) DATAMASKINER IKKE TILLATT sto det, og hvilken høyskolefaen er det som kan ha funnet på det der? Som dere skjønner så var det ikke så mange som brukte lesesalen der. Sett bort i fra personer som kan merkes med følgende meta-tags: “lærer”, “passert 50″, “Tar tullefag for å få høyere lønn” etc…

Da er det tross alt bedre på Blindern. Her kan en sitte på lesesalen med sin egen datamaskin, drikke kaffe fra termos, spise matpakke og høre på mp-3 spiller om en vil.

De tre eneste bakdelene med lesesalen på Blindern er følgende:

1. en må pakke sammen datamaskinen om en skal på toalettet,

2. Blikkene når en prøver å være så stille en kan mens en pakker sammen datamaskinen.

3. Klausfølelsen da en akkurat har vært i bevegelse (f.eks vært ute) og en bestemmer seg for å gå ut en tur til.

Påga overnevnte grunner er trivselen større på Term-stuene. Der kan en sitte og prate litt med sidemannen om en vil, en kan bare låse datamaskinen når en går ut en liten tur, og en kan sitte og smugdrikke fra en kaffekopp med lokk eller en imsdal med topp. :o) Problemet her kommer først når en skal ta seg en brødskive. :( Mat og drikke ikke tillatt!!!

Det er det snodige med utdanningsinstitusjoner, de er der for å forberede deg på arbeidslivet samtidig som det er et hierarki og et regelverk som ikke ligner grisen. Hvilken arbeisplass forventer full stillhet på kontoret? Hvilken arbeidsplass ville ikke tillate mat og drikke mens en jobber på dataen? Og hvilken arbeidsplass ville tillatt et så ovenfra og ned regelverk som utdanningsinstitusjonene tillater seg??

Og by the way: Døråpneren funker fortsatt ikke..

Én kommentar

Sliten =(. Fikk levert min Exphil essay,, men med 300 ord for lite… Måtte døgne for å gjøre meg ferdig, leverte klokken 10, startet på jobben en halv time senere. Og nå fikk jeg en rolig vakt på kafè Kristian ( 16.00 - 18.00 ). må lage meg et par kaffer for å holde meg våken =P

Én kommentar

Bloggurat