Tid

Jeg syns at man skal få lov til å bruke tiden sin på noe man har lyst til fra tid til annen. Gjør man kun fornuftige ting 24/7 så er det lett å lure på hva det er godt for. Er greit å verdsette tiden man har før enn sløser det på alt for mange “fornuftige” ting. Jeg lurer faktisk på hvordan jeg kommer til å se tilbake på livet mitt når jeg er eldre. Er det ikke fornuftig å ta seg tid til seg selv?

I en av mine favorittbøker “le petit prince” (på fransk) treffer hovedpersonen en man som selger små tabletter som tilfredstiller en persons behov for vann, noe som også fører til at man går mindre på do. Selgeren mener at man får da minst en halv time mer ut av dagen, som enn kan bruke på mer fornuftige ting. Men da sier hovedpersonen at om han fikk en halvtime ekstra ut av dagen sin så hadde han brukt de 30 minuttene til å gå sakte mot en fontaine og drikke det kalde kildevannet.

Ingen kommentarer

Riktig eller feil bruk av tid

Jeg sitter å prater med noen kamerater og vi diskuterer feil bruk av tid. En oppfattning vi er enige i er at når man spiller-data spill føler man at man ikke gjør noe lurt. Noen mente at om man ser en film eller tv-serie er dette også sløseri, mens andre mente at det ikke var det så lenge det var en bra film eller tv-serie. En mente at det var fornuftig enten den var dårlig eller ei. Når det gjelder å lese en bok, var det en som mente at sjønnliterære tekster var fornuftig tidsfordriv, og resten mente at det måtte være en form for fakta bok eller skole pensum. Når det gjelder nyheter mente en at det å være en “Nettjunkie” var helt feil bruk fordi da var man som besatt av å lese nyhetene hele tiden. Og det er jo vanskeligt å si noe imot det.

Ingen kommentarer

Lese pensum

Jeg skulle gjerne visst hemmeligheten til å komme i riktig humør til å lese pensum på et tidlig tidspunkt. Det virker som om jeg er nødt til å ha et visst press over meg for å få noe særlig progresjon iallefall. Jeg mener, det er jo egentlig mye av det man må igjennom som er ganske interressant, men det er så altfor greit å bare tenke at man har GOD tid, og det er ikke noe stress. Og noen ganger tar jeg helt sikkert feil.

2 kommentarer

Bloggurat