ingen bønn

Siri, nå må du lære deg at hvis du fryser, så gjør noe med det. Ikke bare sitt der og frys, selv om du har på det store, gode vinterskjerfet ditt inne og ullsokker som faktisk er ullsokker selv om det ikke ser sånn ut ved første øyekast. Det er ikke sunt, vøt. Gå og kle på deg. Sett opp termostaten et lite hakk, ta på et ekstra par ullsokker, lag deg te. Og ta på lue. Mesteparten av kroppsvarmen forsvinner tross alt fra topplokket, hår eller ei (heldigvis hår, omfg..). Når du i tillegg liker å ha på lue, så er det vel ikkeno som burde stoppe deg? For all del, ikke bli sittende og lese de to siste dagenes nye blogginnlegg mens du nesten hutrer, samma hvor spennende og artige dem er.  Vær så snill.

Du husker hvor kjipt det var å være forkjøla sist gang, ikkesant?

Én kommentar

Vinter.

Min luktesans er ikke noe å skryte av. I det hele tatt. Med mindre man kan skryte av at man lukter svært lite. Det har i grunn vært sånn så lenge jeg kan huske, så jeg er jo vant til det. Og jeg slipper visst mange rare lukter. Det er bare når folk skal ha meg til å lukte på ting at det tuller seg til, hvis de vil at jeg skal lukte på mat, parfyme og slikt så har jeg ikke mye å stille opp med. Slik som i dag, når damen i te-butikken tydelig ville at jeg skulle lukte på en te. Så jeg stikker hodet ned i en bøtte med grønn te, for å være høflig (og for å slippe å forklare at jeg ikke lukter stort), men lukter ikke det døyt. Kleint. Heldigvis spurte hun ikke meg om lukten etterpå, ellers hadde det vært grisekleint, siden jeg også er heller dårlig til å lyve.

Men jeg luktet det på vei hjem fra skolen i går. Og når Jo og jeg gikk på butikken i går kveld. Og i hele dag. Den klare, søte og butte lukten av vinter. Nydelig lukt.

Én kommentar

prioriteringer

Jeg føler det er noe fundamentalt feil et eller annet sted når alle andre bruker den ekstra timen på drikking, mens jeg istedenfor sitter og leser til eksamen..

Én kommentar

Bloggurat