Hvor lang er en måned?

Den vi er i nå er 30 dager lang, mens neste plutselig blir en dag lenger. Hvor er logikken?

Du verden som det har irritert meg at månedene har ulik lengde. Jeg har sansen for matematisk og logisk enkle former, og når vi klarer å la en time være en time, ei uke ei uke og en spade en spade, hvorfor kan ikke måneden få fred? Jeg vil ha et strengt system uten noe slinger i valsen, jeg vil ha absolutte termer, jeg vil ha bort alle uregelmessigheter. Og jeg vil gjerne presisere at jeg ikke er tysk.

Det trengs vel ikke videre nevnes (dog er det straks gjort) at jeg er mer teoretiker enn noe annet, men allikevel, her er mitt forslag til en praktisk gjennomførbar løsning: Innfør uker à 10 dager. Kall 10 uker en måned. 10 måneder er ett år. Ferdig arbeid. Skal vi telle lenger, er vi allerede kjent med decennium, sekel og millennium. 10-tallssystemet funker for folk flest, til og med uavhengig av partipreferanse, så dette vil være en god midlertidig løsning fram til alle tar til vettet og begynner å telle binært. Sannsynligvis skjer ikke dette før år 1100111010110. (Habahaba, nok en brannfakkel. Hvorfor pokker skal vi telle år fra en mer eller mindre tilfeldig valgt begivenhet? Særlig provoserende for oss ikke-religiøse. Noe godt år 0 har jeg imidlertid ikke, å finne det får noen voksne ta seg av.)

Men med et system som høres så eminent ut, må det vel være noen mangler sier du? Nei, sjølsagt er det ikke det. Det er rett og slett en perfekt gave til verden fra meg; ta i mot. Så fort som mulig gjerne, kan vi si innen 2010?

Og til slutt til alle som syns det skal være snø i jula og avvikling av tradisjoner er helligbrøde: Jul er kjipt uansett og hvis vi absolutt skal ha det gir jeg blanke i om det fine været gjør at nissen ikke kommer fram med sleden sin. Det tar uansett ikke mer enn en generasjon eller to før vi er vant til det nye og bedre systemet. Så dere konservative krefter som syns det er sjarmerende med litt 29-dagers februar innimellom: Hadde det vært opp til meg hadde dere fått smake knokene mine. De trenger jeg uansett ikke lenger for å holde rede på månedene.