Bestemorvafler

Nå er det lenge siden jeg har sett besteforeldre. Jeg har bestemødre i Molde og Kristiansund, og det er litt for langt unna for helgebesøk. I utgangspunktet får jeg ikke sett dem til jul i år, heller. Men jeg har litt av dem med meg.

Jeg tror for eksempel at det ligger litt bestemor i meg når jeg lager mat. Ikke helt bestemor, for maten hennes er sjølsagt bedre, men vi håndterer i alle fall oppskrifter på samme måte.

I går lagde jeg vafler av noen egg og en del sukker, litt melk og passelig med mel, det jeg hadde stående av rømme og surmelk, og satte krona på verket med litt mer smør enn man trenger.

Fordelen med å lage ting på denne måten er at jeg slipper å lære meg hvordan man bruker litermål. Jeg har faktisk ikke litermål, og det er helt greit. Akkurat hvor mye som gikk med av hver ingrediens aner jeg ikke, men det er nok omtrent like mye som bestemor ville ha brukt, det er jeg helt sikker på.

12 kommentarer til «Bestemorvafler»

 1. Nå nevner du jo ikke noe om hvorvidt vaflene smakte godt eller ikke, da… ;) Er på en måte det det står og faller på!

 2. Jeg lager mat på samme måte (hvem skulle trodd det, med all den kunnskapen om bruk av litermål?). Da søsteren min ringte meg en gang for å få oppskriften på pannekaker, måtte hun fint finne seg i å bli ledd av høyt og lenge. Man lager da ikke pannekaker etter oppskrift?

 3. Du har skjønt det.
  Dessuten kan en oppskrift finne på å forandre seg fra gang til gang. Slumping derimot blir alltid perfekt.

 4. Sonja: Pannekaker er like oppskrftsløst som omelett.

  Simbel: Vafler er gøy i seg sjøl. Jeg husker jeg skulle lage vafler hos noen andre en gang, og så i kjøleskapet etter noe godt å ha oppi. Jeg fant en halvfull rømmeboks, og helte den oppi uten å tenke meg om. Jeg husker ikke helt om det var tsatsiki eller holiday-dip.

  Nanne: Ingenting blir noengang likt. Man har alltid bare en sjanse.

 5. Hø? Går det å lage mat uten litermål? Selv er jeg omtrent på det nivået at jeg måler opp nøyaktig rett mengde vann når jeg koker poteter…

  Jeg har forøvrig hørt om en dame som veier kaffepulveret på vekt når hun skal koke kaffe.

 6. Veit du hva, jeg ljugde litt. Jeg har faktisk noen målebeger. Jeg kan måle både 2 og 4 cl ganske nøyaktig. Bortsett fra sånne størrelser går det mest på øyemål, gitt.

 7. Men, altså, det er jo én liter i en literskartong, da. Og hvis jeg skal lage noe nytt og mysifystisk har jeg glass som jeg veit rommer 0,4. For øvrig har jeg ikke vekt verken på kjøkkenet eller på badet. Vi kan si at leiligheten min er vektløs =)

 8. Steiki, så flink du er. Jeg er en racer på kjøkkenet, men hva vafler angår har jeg måttet innse at Toro sin ferdigpose er beste jeg får til.

  Veie kaffepulver – er det noe lurt, da? Er ikke det fryktelig hygroskopisk?

 9. De fleste bruker vel en form for volummål til kaffen.

  Pappa bruker tre og en halv skje, og onkel bruker fem skjeer. Når de er i samme hus, bruker vi to kaffekanner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *