Jappetijapp

Hvor kan jeg dele jappetijappet mitt til minst mulig sjenanse for andre?

Det er ikke på Facebook. De som kjenner meg godt, er sosialt forplikta til fra tid til annen å følge med på ting jeg skriver der. De som kjenner meg mindre godt, vil muligens skjule statusoppdateringene mine hvis jeg prater mye piss. Før folk går til det skrittet, ser jeg for meg at de rekker å bygge opp en god del irritasjon.

Jeg vil ikke dele jappetijappet mitt med Twitter, heller. For at Twitter skal ha noen verdi av betydning for meg, er jeg avhengig av en kritisk mengde følgere. Jeg vil ikke pådra meg avfølginger ved å fortelle om ingenting. I alle fall ikke uten å prøve å være morsom.

«Jeg har lest ei bok», kan du si til Internett, og ingen vil bry seg. Det vil bare være i veien – en liten dose støy i støyet. En omskrivning som tilfører verdi i stedet for å bare være i veien kan for eksempel være «Samboeren min har sluttet å klage på komposisjonen i bildene jeg tar etter at jeg leste «Digital fotografi i prakis» – knall bok! http://tinyurl.com/6cj8pwx»

Men det er ikke alltid jeg har lyst til å gjøre denne omskrivningen. Av og til er jeg bare opptatt av meg sjøl. Hvor kan jeg da gjøre av pjattet mitt?

Jeg tviler på at det finnes et universelt svar på dette. Noen vil synes det passer seg å si «jeg har lest ei bok» på Twitter, andre vil predikere at «1-åringen har sovet i hele natt» på Facebook uten å tenke noe mer over saken. For den saks skyld, på en dårlig dag vil jeg sikkert gjøre det samme sjøl.

Men min hovedsøppeldynge for jappetijapp er for tida her på bloggen. Dette er mitt nettsted, og det har ikke noen annen rød tråd enn meg. Dette er min narsissistiske høyborg, og for å lese her skal du være litt spesielt interessert.

Alternativet – å skrive dagbok – har jeg aldri prøvd. Jeg tviler på at en dagbok kunne gitt meg hva jeg får ut av bloggen. Dessuten er ikke papir så raskt søkbart.

Derfor, uten mer om og men, har jeg her gleden av å presentere noen ord som ikke er godt for noe annet enn å sortere tankene mine. Så slipper du å lese dem i en statusoppdatering på Facebook.

Én kommentar til «Jappetijapp»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *