Bør jeg anmelde ulovlig spam?

Torsdag 2. november kl 19:43 fikk jeg en reklamemelding til epostadressa mi ved Universitetet i Oslo. Vi er vel alle blitt relativt vant til å få hauger av søppelreklame til elektroniske adresser, så først blei jeg ikke mer irritert enn vanlig. Mitt observante øye legger så merke til at reklamen tilsynelatende er sendt fra en annen UiO-adresse!

 I Norge er det ulovlig å spamme folk. I alle fall i næringsvirksomhet; med andre ord er masseutsendt reklame pr epost ulovlig. Bør jeg anmelde forholdet?

Reklamemeldinga blei sendt til rundt regna 6000 mottakere, og innholdet var dette:

 

Onsdag 8. november er en strålende dag å ta en pause fra eksamenslesinga! Da har nemlig ILA AUTO sleppfest for sin nye cd; “If you keep picking it might never heal”,  på Blå(Brenneriveien 9). Dørene åpner kl. 20.00, konserten begynner kl. 21.00. Det vil bli servert kaffe og snitter, og det er pils i baren for en rimelig penge. CC 50 kr. De første 20 får gratis cd! 

For mer info, se http://www.ilaauto.com

Håper å se dere der!

 

Lovbestemmelsen det er snakk om er markedsføringslovens §2b.1, som lyder sånn:

Det er forbudt i næringsvirksomhet uten mottakerens forutgående samtykke å rette markedsføringshenvendelser til fysiske personer ved hjelp av elektroniske kommunikasjonsmetoder som tillater individuell kommunikasjon, som for eksempel elektronisk post, telefaks eller automatisert oppringningssystem (talemaskin).

Forsettlig overtredelse av denne paragrafen straffes med “bøter, fengsel i inntil 6 måneder eller begge deler” etter §17 i samme lov. Hvis ikke spammeren kan straffes hardere etter en annen paragraf, da.

Jeg legger også her inn en lenke til forbruker.no’s dekning av Norges første spam-dom.

Hva syns folket? Bør avsenderen av søppelposten få slippe unna med spamminga, eller bør jeg rapportere forholdet til politiet med ønske om at forbryteren skal stilles for retten?