Roskilde 2008: Slagsmålklubben

Roskilde Festival 2008 har satt i gang de første konsertene. Slagsmålklubben spiller old school elektronika med dataspillyder. Det er kjempekult live, spesielt når alle danser.

Mengden rundt warm-up-scenen Pavillion Junior på Roskilde Festival 2008 nådde utenfor teltet, og alle hoppa samtidig. Det var nok noe melankoli ute og gikk når de dro fram gamle melodier og gjorde dem nye, men størst var nok gleden av å kjenne igjen sangene.

Det er noe spesielt ved å stå og danse i et telt med mange tusen mennesker. Når alle putter hendene i været, gjør du det også, du kan ikke hjelpe for det, ingen er immune mot massesuggesjon. Hopp, hopp, hopp, hopp.

Slagsmålklubben havner på lista over band som skal høres mer på.

Mucho macho, Roskilde sentrum, bakgården bak bruktbokbutikken, hvor de har mer øl enn noen annen uteservering jeg har vært borti, og mange økologiske saftslag også – spesielt solbær, konsert midt i en sirkel av tre søte jenter som også danser, volleyball, kubb og frisbee i veien utafor campen – ultimate, faktisk. Det er ikke grønt overalt nå lenger, det har blitt gult noen steder, men det er ikke noe brunt å se. (Ja, vi snakker om gresset nå…)

Vi har planta blomster utafor teltet og fått det skikkelig koselig. Jeg har kjøpt dopapir og begynner å bli vant til den morgenlige kattevasken med våtservietter. Kaffekuer er verdens beste oppfinnelse, og det er mer enn godt å nyte morgenkaffen mens det kommer forbi ei vogn med søte, danske jordbær.

Dette er hva du får på Roskilde Festival 2008.