Roskilde 2008: Den beste måten å reise på + alt sammen

Glem fly. Glem bil. Glem buss. Tog er framkomstmiddel nummer én når det kommer til Roskilde.

Oppdatering: Jeg har skrevet et nyere innlegg om å reise med buss, tog, båt, bil eller fly fra Oslo til Roskilde Festival.

Dette er mitt fjerse år på Roskilde Festival, og tidligere har jeg prævd både bil og buss. Bil er greit, bortsett fra at man må kjøre mens man egentlig burde hvilt ut foran festivalen. Buss er greit, bortsett fra at det er altfor trangt og at du blir sittende i den samme stillinga i timesvis i strekk. Fly er … nei, du flyr rett og slett ikke fra Østlandet til Danmark. Neineinei.

På nattoget til København kan du slappe av. Du har all den gode plassen du trenger – en hel seng for deg sjæl, faktisk. Dessuten selger de øl i bistrovogna, du vugges i sævn av taktfaste skinneganglyder og rekker å røyke på ikke reint få stasjoner. Det tar ikke mye lengre tid enn buss, og hvis du vil kan du reise en dag tidligere og oppleve København – eller Malmö, hvis du er av den typen.

Ta toget, ta toget, ta toget.

Kameraet mitt begynte å bugge i København. Det er ikke Roskilde sin skyld, altså. Nå er det bare fryktelig irriterende at jeg må drasse med meg rundt et halvgodt kamera som ikke virker i tilfelle jeg får reparert det når jeg kommer hjem. Håper jeg finner en oppbevaringsboks snart.

Jeg hjalp ei jente som kollapsa ved siden av meg i køen på vei inn. Hun var helt ute av seg, stakkars, kasta opp, klarte ikke stå oppreist på egen hånd og evna til tider ikke å gjøre seg forstått. Jeg tok sekken hennes til hun kom fram til helsepersonell. Da hadde hun heller ikke kontroll på billetten sin. Jeg håper det ordna seg for henne. (Jepp, hun var søt også.)

Det har rukket å regne, være overskyet og sol. Jeg er i Danmark nå.

Publikum åpna inngangen på egen hånd over fire timer før skjema, så jeg har allerede rukket å sette opp telt og partytelt, få nye venner, treffe gamle venner, huska på gamle minner, stå i kø, tisse på gjerder, kjøpe fancy teltutstyr hos Spejder Shop og ikke minst få festivalmøkk i hendene og under neglene.

Det er så mye å fortelle, men jeg tar meg ikke tid til mer, jeg er jo tross alt på festival. Tida flyr – og det er skikkelig irriterende at danskene har bytta om om på æ og ø på tastaturet også i år. Roskilde Festival 2008 kommer til å rocke bolle – følg med for mer.

9 kommentarer til «Roskilde 2008: Den beste måten å reise på + alt sammen»

  1. jeg tok buss hjem fra hove, og det var dritdigg :D mest fordi det var en gedigen dobbeldekker eller hva det nå er sånne busser med to etasjer heter, og det var sånn ti mennesker på hele bussen. yay. litt nedtur at bussen var tre timer forsinka da, menok.

  2. Det er mulig at tog er best til,, men fra festivalen så tror jeg det er få ting som slår fly med bizzy-nisse-klasse, det vil si VIP-lounge med dusj, gratis drikke, gode sofaer og snacks på Kastrup.

  3. @Vutarie – Jeg tror Hove på en måte er som en lettversjon av Roskilde. Kanskje jeg skal prøve og finne det ut et år.

    @Christian – Greit nok at dusj er deilig. Likevel flyr du bare ikke distansen Danmark – Østlandet. Det mener jeg.

  4. Tog er planen for meg dette året (2010). Har du noen link og gi? Jeg har søkt overalt, enten er jeg skrudd eller så er jeg trøtt.

    Hjelp! Jeg vil ta tog!

  5. aw man, jeg leste nettopp dette innlegget og så den øverste kommentaren og tenkte «hm, dette er det sikkert venninnen min som har kommentert», og så la jeg merke til at det var jo MEG. syntes av en eller annen grunn det var ubeskrivelig morsomt, selv om det ikke helt høres sånn ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *