Roskilde 2008: Den beste måten å reise på + alt sammen

Glem fly. Glem bil. Glem buss. Tog er framkomstmiddel nummer én når det kommer til Roskilde.

Oppdatering: Jeg har skrevet et nyere innlegg om å reise med buss, tog, båt, bil eller fly fra Oslo til Roskilde Festival.

Dette er mitt fjerse år på Roskilde Festival, og tidligere har jeg prævd både bil og buss. Bil er greit, bortsett fra at man må kjøre mens man egentlig burde hvilt ut foran festivalen. Buss er greit, bortsett fra at det er altfor trangt og at du blir sittende i den samme stillinga i timesvis i strekk. Fly er … nei, du flyr rett og slett ikke fra Østlandet til Danmark. Neineinei.

På nattoget til København kan du slappe av. Du har all den gode plassen du trenger – en hel seng for deg sjæl, faktisk. Dessuten selger de øl i bistrovogna, du vugges i sævn av taktfaste skinneganglyder og rekker å røyke på ikke reint få stasjoner. Det tar ikke mye lengre tid enn buss, og hvis du vil kan du reise en dag tidligere og oppleve København – eller Malmö, hvis du er av den typen.

Ta toget, ta toget, ta toget.

Kameraet mitt begynte å bugge i København. Det er ikke Roskilde sin skyld, altså. Nå er det bare fryktelig irriterende at jeg må drasse med meg rundt et halvgodt kamera som ikke virker i tilfelle jeg får reparert det når jeg kommer hjem. Håper jeg finner en oppbevaringsboks snart.

Jeg hjalp ei jente som kollapsa ved siden av meg i køen på vei inn. Hun var helt ute av seg, stakkars, kasta opp, klarte ikke stå oppreist på egen hånd og evna til tider ikke å gjøre seg forstått. Jeg tok sekken hennes til hun kom fram til helsepersonell. Da hadde hun heller ikke kontroll på billetten sin. Jeg håper det ordna seg for henne. (Jepp, hun var søt også.)

Det har rukket å regne, være overskyet og sol. Jeg er i Danmark nå.

Publikum åpna inngangen på egen hånd over fire timer før skjema, så jeg har allerede rukket å sette opp telt og partytelt, få nye venner, treffe gamle venner, huska på gamle minner, stå i kø, tisse på gjerder, kjøpe fancy teltutstyr hos Spejder Shop og ikke minst få festivalmøkk i hendene og under neglene.

Det er så mye å fortelle, men jeg tar meg ikke tid til mer, jeg er jo tross alt på festival. Tida flyr – og det er skikkelig irriterende at danskene har bytta om om på æ og ø på tastaturet også i år. Roskilde Festival 2008 kommer til å rocke bolle – følg med for mer.