Roskilde 2008: 35 ting å huske til Roskilde 2009

Dette er en kombinasjon av glupe ting jeg har gjort, og det motsatte av noen teite ting jeg har gjort, sånn at jeg kan lære av alle mine erfaringer til neste gang. Du også, hvis du vil.

 1. Pakk alle plagg i sine helt egne brødposer. Storm kan være jævlig vått, men du er tørr uansett. Dessuten tar enkelte store ting mindre plass på den måten.
 2. Ta med det STORE teltet. Tungt å bære, men digg å sove i.
 3. Hvis klærne dine blir våte, skift med en gang. Hvis ikke blir du syk, og det er verre enn det høres ut som når du er full.
 4. Alltid ha en snerten liten regnværsponcho i plastikk i baklomma. Vejret skifter fort på Roskilde.
 5. Ikke gi billetter i gave til noen du ikke kjenner godt nok. Det kan hende de ditcher deg.
 6. Plant blomster rundt teltet eller campen første solskinnsdag. Det er skikkelig koselig.
 7. Grav en dike rundt teltet eller campen første regnværsdag. Den kan fort holde deg tørr.
 8. Ta med øl hvis du skal sitte lenge i kø. Kø kan fort bli en fest :-)
 9. Ikke lån bort klær til noen du ikke har regelmessig kontakt med hjemme.
 10. Hvis du har kjæreste, sjekk at ingen har lagt igjen BH’en sin i soveposen din for å være kjipe før du drar.
 11. Ignorer sykdom.
 12. Klarer du ikke ignorere sykdommen, bør du legge deg til å sløve i partyteltet, for der får du frisk luft. Kom deg ut av ditt eget telt om morgenen så du ikke blir sykere.
 13. Man venner seg til pappvinen på festivalområdet etter en halv kartong, eller enda tidligere hvis du har drukket øl først.
 14. Det er en god idé med Fisk til frokost.
 15. Hvis du synger drikkeviser i fremmede camper, er de ofte troende til å donere en lille tår etter hvert vers.
 16. La campen ha et fast møtested i nærheten av Orange før de største konsertene. Det er stilig å stå sammen med mange kjente på konsert.
 17. Folk du møter på Roskilde Festival are your friends. You’ll never be the same again. (Come on!)
 18. Pakk lett.
 19. En gang til: Pakk lett.
 20. Det er ikke verdens undergang å måtte kjøpe en genser eller ei t-skjorte fra festivalen. Pakk lett.
 21. Pakk lett. Skjønt tegninga nå?
 22. Ikke ta med bagasjen i køen på vei inn. Del opp køståinga i to puljer, når første pulje har kommet inn, kan resten hive bagasjen over gjerdet og begynne sin økt.
 23. «Stå i kø» fra lørdag ettermiddag/kveld. Kø er som sagt fest. Del opp i puljer først når køen tetter seg.
 24. Det er helt legitimt å slå opp et yttertelt mens man fester i den første køen, men husk å ta det ned før køen tetter seg. Andre pulje slår ned teltet.
 25. Ta en dag eller to i Roskilde sentrum. Gå, ikke ta toget.
 26. Kjøp stormplugger fra Spejder Sport, bruk dem fra første dag, og stram bardunene jevnlig. Selv om det er sol og vindstille. Vejret skifter fort på Roskilde.
 27. Pakk ned teltet før siste natt, eller ha noen i campen til å sitte brannvakt.
 28. Ha en ren og en skitten side i teltet. Militær standard er høyre/venstre-deling, jeg liker hode/bein-deling bedre. Våtservietter og tannbørste lett tilgjengelig oppe ved ansiktet, og skittentøy så langt utafor pustevidde som mulig.
 29. Husk våtservietter. Det holder med to pakker.
 30. Tog er den beste måten å reise til og fra på.
 31. Hovedregel: Ikke ta med deg noe som det er krise å ikke få med seg tilbake. Hvis du har med deg for eksempel et kamera: Ikke ta av deg kameraveska med mindre du også tar av deg buksa.
 32. Støvler er tunge, ergo tas de ikke med, men kjøpes ved behov.
 33. Dopapir er lett og lite, og du har behov.
 34. Partytelt bør ha lett tilgang fra veien, men kan godt ligge cirka en teltbredde unna.
 35. Sist, og tilfeldigvis også aller viktigst: Stay positive! Du må kunne takle uforutsette hendelser, eksempelvis dårlig vær, telt som detter ned, venner som reiser fra deg, avlyste favorittkonserter, kjipe naboer, ødelagte sko, mer skittenhet enn du hadde tenkt deg. For å trives på Roskilde, er du nødt til å kunne finne de løsningene du trenger i enhver situasjon (henholdsvis: nye og tørre klær i kombinasjon med noe vanntett, nytt telt, nye venner, fancy konserter med et dritkult band du aldri har hørt om, ørepropper, nye sko, varmdusj til tredve kroner i kombinasjon med boblebad når du kommer hjem). Løsningsorienteringa er også noe du lærer deg av åtte dager på Roskilde Festival. Noe uforutsett kommer garantert til å skje, og du må enten takle det eller dra et annet sted. Roskilde blir aldri som du har sett for deg, men det er fantastisk likevel.

Ta vare på hinanden!

27 kommentarer til «Roskilde 2008: 35 ting å huske til Roskilde 2009»

 1. Jeg har aldri vært på festival, og kommer antageligvis aldri til å dra på en heller. Hvis alt går som jeg vil, kommer jeg aldri til å overnatte i telt igjen, en gang. Likevel leste jeg denne lista fra ende til annen(?). Jeg tror det sier noe om hvor godt jeg liker bloggen din.

  Og, ja, jeg har gjort nummer 25.

 2. Christian: Bra du holder med meg!

  Sunniva: Jeg skumma guiden din før ei stund før jeg fikk tid til å skrive ned huskelista mi… Men jeg klarer aldri å lære av andres feil. Alle punktene på lista over er egenopplevd enten på den positive eller den negative måten!

 3. Oioi har alltid hatt lyst til å dra til Roskilde, i år gikk det ikke. Men neste år skal det nok gå! :D ikke «kast» denne listen! Trenger den til neste år ;)

 4. Såååå lang liste får bare Roskilde til å høres stressende ut og ikke gøy i det hele tatt. Jeg har aldri vært på festival før, og nå ble jeg litt skremt.

 5. Ingen grunn til panikk – det finnes en kortform også!

  Smil
  Ta vare på hinanden
  Det ordner seg

  Den lange lista er litt fordi jeg skal huske alle opplevelsene – festival gir deg mange inntrykk på kort tid, og rett etter at jeg kommer hjem (den lange blei skrevet en sånn gang) pleier jeg å være bittelitt overivrig, og skal skrive så detaljrikt som overhodet mulig.

 6. Åja. Daså.

  Vel,
  men da må man vel ha ganske spisse albuer og kaldt hode for å klare seg. Nytter vel ikke å gjemme seg i soveposen sin mens folk dør rundt deg av overdose og alle stjeler alt de kommer over som ikke er sitt eget…

 7. Helt feil. Spisse albuer er fy-fy. Man skal ikke ha spisse albuer, man skal være snille og greie. Dermed basta. Folk er snille og greie på festival. Til en så stor grad at det er vanskelig å forstå. Man tar vare på hinanden.

  Om folk som dør av overdose osv: Så klart det er noe som skjer når det er så mange mennesker samla, men antall episoder i forhold til antall mennesker er veldig, veldig liten. Jeg vil påstå at du er i mindre fare i løpet av ei uke på Roskilde enn i løpet av en gjennomsnittlig bytur. Nettopp fordi folk er snille og greie og tar vare på hinanden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *