Barnelærdom

Det har tikka inn noen google-søk her som jeg rett og slett ser meg nødt til å oppklare. I og med at det kan se ut som om Google i større og større grad tar seg av barneoppdragelsen, skulle jeg ønske at dere som søkte på disse tingene fikk et bedre svar på det dere lurte på, men det eneste jeg kan gjøre med det er å sørge for at dere finner noe fornuftig neste gang.

definisjonen av en mann: I utgangspunktet er en mann en voksen fyr som har utovertiss. Med utovertiss mener jeg en snabb han kan holde i og styre med når han farger snøen gul. Når det er sagt, fins det hauger av tvilstilfeller. Personlig er jeg en forkjemper for at folk skal få lov til å definere sitt eget kjønn, sånn at du er mann hvis du syns det sjøl.

søvndyssende te: Prøv kamomille eller rooibos.

roskilde 2009: Roskilde Festival er alltid bra. Jeg har skrevet endel om Roskilde Festival, spesielt interessant for andre er kanskje hvordan man best reiser til Roskilde Festival fra Oslo. 2009 var solrikt og fint, akkurat som alle de andre årene fra 2008 til 2011. Jeg håper det blir fint i 2012 også. Når dette innlegget publiseres er jeg på vei dit med danskebåten. 2009-fakta: Warm-up fra 28. juni, selve festivalen var 2.-5. juli. Billettsalget startet 1. desember. Har du ikke vært der før? Du burde prøve. Roskilde Festival er veldig, veldig fint.

hvordan lages surmelk: De begynner med vanlig H-melk som de varmebehandler litt annerledes, så lar de den stå i romtemperatur til den blir god (eller dårlig, alt ettersom hvordan du ser det …) og til slutt varmebehandler de den en gang til. Nå fikk jeg lyst på Kefir og kavring, mmm.

som man roper i skogen får man svar: Det heter ekko, og effekten skyldes at lyden treffer noe og kastes tilbake dit den kom fra.

captain morgan cuba: Nei. Captain Morgan er jamaicansk rom, og du kan ikke lage Cuba libre med Captain. Derimot kan du lage en satans god Captain og cola!

jenter som legger igjen ting etter sex: Sånne folk (det gjelder langt fra bare jenter) er som regel enten glemske eller vil være sikre på at de treffer deg igjen. Ta gjerne utgangspunkt i det siste, men det er vanlig høflighet å late som om det første er tilfelle.

hva er best hove eller roskilde?: Dette er et veldig individuelt spørsmål, tror jeg. Det fins mennesker som vil like Hove bedre, og folk som hører hjemme på Roskilde. Sjøl har jeg ikke vært på Hove, men etter hva jeg har lest og hørt, virker det som et Roskilde Light. Alt eller ingenting, liker jeg å tenke, men du bør kanskje ta denne vurderinga sjøl, heller enn å spørre noen andre?

hvordan klippe seg selv: Med ei saks eller en barbermaskin med sko, gjerne kombinert. Valgfritt (dog anbefalt) tilbehør er en kam og et par speil. Konferer gjerne med saksas egen bruksanvisning om du lurer på hvordan den virker.

Neida, jeg bare ljugde om surmelka: Surmelk er vanlig melk med ekstra melkesyrebakterier. I kulturmelk har de putta oppi bakterier fra bakteriekulturer som de dyrker, i kefir setter de opp farta på gjæringsprosessen ved å tilsette kefirkorn. Kefirkorn aner jeg ikke hva er. Den er’ke dårlig!

WordPress-temaer til Storrusten og Drea

Jeg har tatt meg tid til å gjøre små webdesign-ting i løpet av den siste tida. På en måte er det betryggende og godt, fordi jeg liker å rote rundt i WordPress og se hva jeg kan få til. På en annen måte er det urovekkende og faretruende, fordi det betyr at folk faktisk stoler på at jeg ikke ødelegger nettstedene deres verken med overlegg eller ved en inkurie.

Sivilstatus

Sivilstatus

Kristin H. Storrusten tegner en forrykende festlig tegneserie ved navn Sivilstatus, og jeg har hjulpet henne å komme i gang med publisering på eget domene. Jobben inkluderte WordPress-utvikling og tema-koding, mens s
erieskaperen underveis kom med tilbakemeldinger på hvordan hun ville at resultatet skulle se ut. Temaet er basert på Sandbox, og publiseringen foregår med stor hjelp av YAPB.

Kristin og jeg har kjent hverandre personlig de siste to årene, men de hindrer oss ikke i å opprettholde et profesjonelt samarbeid hvor jeg bruker altfor lang tid på å gjøre det hun ber meg om.

Hvis du ikke har lest tegneserien ennå, så skyndt deg bort for å bla gjennom alt sammen. Den er hysterisk morsom, og bor på http://sivilstatus.storrusten.net/

Din blogg kan også få nytt design.

Drea

2009-06-drea.se

Drea har også nettopp flyttet til eget domene, og hun blir dermed en førstegangsbruker av WordPress. Jeg har hjulpet henne med noen av de tekniske detaljene med hvordan man fletter sammen malene sine til å bli utgjøre et WordPress-tema, samt lagt inn et par mindre CSS-hacks for henne. Som en habil hobby-koder gjør hun likevel mye av arbeidet selv. Temaet er basert på Thematic.

Drea og jeg kjenner hverandre ikke personlig, for hun bor på ei utilgjengelig øy i Barteland. Til gjengjeld er hun en av disse nye elitebloggerne. Les bloggen hennes her: http://drea.se/

Din blogg kan også få nytt design.

Thomas i sommer

Roskilde, baby! Fedrelandet forlates på fredag, og du kan angre på at du ikke blir med når jeg koser meg blant rock’n’roll i solskinnet neste uke. Når jeg kommer tilbake, blir det mye fram og tilbake med flytting, da skal nemlig Prinsessa og jeg inn i ny leilighet. Hvis du har lyst til å hjelpe oss å flytte, er det HELT GREIT. Jeg skal til og med vurdere å spandere en øl på deg.

Roskilde 2008: 35 ting å huske til Roskilde 2009

Dette er en kombinasjon av glupe ting jeg har gjort, og det motsatte av noen teite ting jeg har gjort, sånn at jeg kan lære av alle mine erfaringer til neste gang. Du også, hvis du vil.

 1. Pakk alle plagg i sine helt egne brødposer. Storm kan være jævlig vått, men du er tørr uansett. Dessuten tar enkelte store ting mindre plass på den måten.
 2. Ta med det STORE teltet. Tungt å bære, men digg å sove i.
 3. Hvis klærne dine blir våte, skift med en gang. Hvis ikke blir du syk, og det er verre enn det høres ut som når du er full.
 4. Alltid ha en snerten liten regnværsponcho i plastikk i baklomma. Vejret skifter fort på Roskilde.
 5. Ikke gi billetter i gave til noen du ikke kjenner godt nok. Det kan hende de ditcher deg.
 6. Plant blomster rundt teltet eller campen første solskinnsdag. Det er skikkelig koselig.
 7. Grav en dike rundt teltet eller campen første regnværsdag. Den kan fort holde deg tørr.
 8. Ta med øl hvis du skal sitte lenge i kø. Kø kan fort bli en fest :-)
 9. Ikke lån bort klær til noen du ikke har regelmessig kontakt med hjemme.
 10. Hvis du har kjæreste, sjekk at ingen har lagt igjen BH’en sin i soveposen din for å være kjipe før du drar.
 11. Ignorer sykdom.
 12. Klarer du ikke ignorere sykdommen, bør du legge deg til å sløve i partyteltet, for der får du frisk luft. Kom deg ut av ditt eget telt om morgenen så du ikke blir sykere.
 13. Man venner seg til pappvinen på festivalområdet etter en halv kartong, eller enda tidligere hvis du har drukket øl først.
 14. Det er en god idé med Fisk til frokost.
 15. Hvis du synger drikkeviser i fremmede camper, er de ofte troende til å donere en lille tår etter hvert vers.
 16. La campen ha et fast møtested i nærheten av Orange før de største konsertene. Det er stilig å stå sammen med mange kjente på konsert.
 17. Folk du møter på Roskilde Festival are your friends. You’ll never be the same again. (Come on!)
 18. Pakk lett.
 19. En gang til: Pakk lett.
 20. Det er ikke verdens undergang å måtte kjøpe en genser eller ei t-skjorte fra festivalen. Pakk lett.
 21. Pakk lett. Skjønt tegninga nå?
 22. Ikke ta med bagasjen i køen på vei inn. Del opp køståinga i to puljer, når første pulje har kommet inn, kan resten hive bagasjen over gjerdet og begynne sin økt.
 23. “Stå i kø” fra lørdag ettermiddag/kveld. Kø er som sagt fest. Del opp i puljer først når køen tetter seg.
 24. Det er helt legitimt å slå opp et yttertelt mens man fester i den første køen, men husk å ta det ned før køen tetter seg. Andre pulje slår ned teltet.
 25. Ta en dag eller to i Roskilde sentrum. Gå, ikke ta toget.
 26. Kjøp stormplugger fra Spejder Sport, bruk dem fra første dag, og stram bardunene jevnlig. Selv om det er sol og vindstille. Vejret skifter fort på Roskilde.
 27. Pakk ned teltet før siste natt, eller ha noen i campen til å sitte brannvakt.
 28. Ha en ren og en skitten side i teltet. Militær standard er høyre/venstre-deling, jeg liker hode/bein-deling bedre. Våtservietter og tannbørste lett tilgjengelig oppe ved ansiktet, og skittentøy så langt utafor pustevidde som mulig.
 29. Husk våtservietter. Det holder med to pakker.
 30. Tog er den beste måten å reise til og fra på.
 31. Hovedregel: Ikke ta med deg noe som det er krise å ikke få med seg tilbake. Hvis du har med deg for eksempel et kamera: Ikke ta av deg kameraveska med mindre du også tar av deg buksa.
 32. Støvler er tunge, ergo tas de ikke med, men kjøpes ved behov.
 33. Dopapir er lett og lite, og du har behov.
 34. Partytelt bør ha lett tilgang fra veien, men kan godt ligge cirka en teltbredde unna.
 35. Sist, og tilfeldigvis også aller viktigst: Stay positive! Du må kunne takle uforutsette hendelser, eksempelvis dårlig vær, telt som detter ned, venner som reiser fra deg, avlyste favorittkonserter, kjipe naboer, ødelagte sko, mer skittenhet enn du hadde tenkt deg. For å trives på Roskilde, er du nødt til å kunne finne de løsningene du trenger i enhver situasjon (henholdsvis: nye og tørre klær i kombinasjon med noe vanntett, nytt telt, nye venner, fancy konserter med et dritkult band du aldri har hørt om, ørepropper, nye sko, varmdusj til tredve kroner i kombinasjon med boblebad når du kommer hjem). Løsningsorienteringa er også noe du lærer deg av åtte dager på Roskilde Festival. Noe uforutsett kommer garantert til å skje, og du må enten takle det eller dra et annet sted. Roskilde blir aldri som du har sett for deg, men det er fantastisk likevel.

Ta vare på hinanden!