5 trinn til det perfekte liv

Dette er min slagplan for hvordan jeg skal oppnå det perfekte liv. En ugjennomtenkt (men likevel forbaska god) slagplan som er åpen for store forandringer underveis.

Episode 1: I tjueåra skal jeg velte meg i kvinnfolk og sprit halve døgnet, suge til meg nyttig kunnskap halve døgnet og sove halve døgnet. På denne måten skal jeg legge et grunnlag for det jeg seinere skal kalle «livserfaring», og samtidig legge et grunnlag for det jeg seinere skal kalle «faglig dyktighet».

Thomas og byråkratjentene.
Jeg velter meg i livserfaring.

Episode 2: Så, i tredveåra (eller aller helst litt før), skal jeg etablere meg. Blant alle kvinnfolka fra episode 1 skal det være ett og bare ett som skiller seg ut og lyser opp veien foran meg, mens alle de andre skal sitte hulkende igjen og lure på hvorfor jeg forsvant så fort og plutselig ut av livene deres. Jeg sikrer meg et hus med kort vei til skjærgården, kort vei til fjellet og kort vei til storbyen, og får meg en midlertidig drømmejobb på grunnlag av faglig dyktighet. Før jeg veit ordet av det slår et av hobbyprosjektene mine endelig gjennom og jeg er sjef i en mellomstor bedrift på en-to-tre, og så popper det ut en unge av drømmedama som plutselig er så stor at h*n kan føre en intellektuell samtale.

Episode 3: I førtiåra (eller aller helst litt før) er det er hardt arbeid å sitte på toppen, kan jeg fortelle, men jeg fikser det fordi jeg har en så utrolig fin familie som jeg har det gøy med på fritida, når jeg ikke jobber, når vi er ute og padler jorda rundt på ski mens vi røyker vannpipe, hopper i strikk og rir på løver, og det er store motorer og masse tyngdekraft og vi er dynamiske personligheter og realiserer oss sjøl.

Episode 4: I femtiåra (eller aller helst litt før) kan jeg bosse folk rundt. Nå er det ikke like hardt arbeid lenger, og jeg kan bruke enda mer tid sammen med familien, som nå er ensbetydende med drømmekona fordi arvtagerne har forlatt redet for lenge siden. Vi feirer gullplatinadiamantbryllup og har etterhvert blitt grådig flinke på å skille mellom dårlig og god champagne. Dessuten har jeg alltid en god historie på lager, siden jeg har så mye livserfaring.

Episode 5: Helt lik som episode 4. Jeg blir aldri gammel, men jeg får barnebarn. Det er så hyggelig med sånne andrederiverte.

Status hittil: Vi har kommet et lite stykke ut i episode 1. Jeg velter meg i sprit og sover halve døgnet, det er bare kvinnfolka og kunnskapen som mangler. 50 % perfekt, med andre ord. Dette går veien!

15 kommentarer til «5 trinn til det perfekte liv»

 1. Knallplan! Jeg har en lignende en og er såvidt i gang med den kunnskapsbiten (sjekk bloggen min for å se hva vi gjør på skolen for tiden…) og forventer knallsuksess innen jeg er tredve.

 2. Fornøyelig lesning!
  Og du er en meget sympatisk mann, siden du ikke har tenkt å skifte ut drømmedama med en yngre drømmedame etter at hun har passert 40.

 3. En storartet plan, og en veldig god konklusjon. Og for å komme med den kjipe mamma-kommentaren (som ikke ser ironien): Husk at det kan bli ganske ålreit selv om alt ikke går etter planen også.

 4. Dragene fløy som bare det de! Deltadrager kan faktisk fly 70-80 meter opp i luften selv om det er lite vind, og de store «romlige» dragene fløy også meget fint. Med meg går det bra – litt mer fyll enn kroppen tåler i et lite tidsrom, men det er najs for det.

 5. Jeg liker at du har en plan, men er usikker på dette her med gjøkungene. Skal liksom andre folk sette igjen ungene sine hos deg uten at du merker det, eller er det jeg som ikke vet betydningen av ord igjen?

 6. Hehe, selv kunne jeg gjerne blitt sittende fast i fase en ;) Må innrømme at det er litt av en slagplan du har der!

 7. astrid: Jeg tenkte mer på hvordan det går med planen din… send meg en kort oppdatering når du når fylte tredve eller episode 2, hva som enn kommer først?

  Sonja: Sånn går det når man skriver poster midt på natta. Det var mildt sagt uheldig at det sto «gjøkungene», nå står det «arvtagerne» i stedet. Takk for heads-up!

  Kine: Så du vil også helst velte deg i kvinnfolk? ;-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *