Stopp brunettevolden!

Det er en sak opptar meg, noe jeg syns har kommet altfor dårlig fram i den offentlige debatten i det siste. Skjønt – i det siste og i det siste – selv om dette er ganske viktig, tror jeg ikke at det har vært på dagsorden i det hele tatt. Jeg snakker om vold mot brunetter med brune øyne.

De blir mishandlet, sparket og slått. Dette er grovt! Undersøkelser viser at brunøyde brunetter blir utsatt for vold fra nære familiemedlemmer, og veit du hva, jeg syns ikke det er greit. Ingen brunetter med brune øyne skal trenge å bli utsatt for noe slikt!

Stopp volden mot brunetter med brune øyne – NÅ!

6 kommentarer til «Stopp brunettevolden!»

 1. Ah, haha. Som vanlig er du så smilende og lett ironisk at det er vanskelig å ta deg uten å bli den sure, humørløse jernfeministen. Men siden jeg er kjæresten din, kan jeg leve med det. ;)

  Det er ganske utrolig at du nylig kritiserte meg for å overforenkle, når du selv tror du er original med det gamle barneskoleeksempelet. («Alle de brunøyde får kake mens de blåøyde ser på, så forstår vi alle mekanismer bak rasisme.»)

  Du kan gjerne påstå at kjønn og maktstrukturer ikke henger sammen i det hele tatt, men andre har forklart bedre enn meg hvorfor vold generelt og kjønnsbasert vold er to ulike ting. Noen kvinner er ofre for «generell vold» (forenkling), noen er ofre for kjønnsbasert vold. Grunnen til at jeg skiller mellom dem, er at de i noen grad bør behandles ulikt, blant annet fordi kjønnsbasert vold kun er et symptom.

  Jeg har aldri opplevd fordommer, forventninger eller forskjellsbehandling på grunn av mine brune øyne. Men jeg HAR gjort det på grunn av kjønn, til og med uttalt fra min motparts side. Ingen tilfeldige metaforer kan bortforklare det.

  (Beklager manglende formatering og lenker og sånn, det ble så styrete på mobiltelefon:))

 2. (Forskjellen på denne posten og din forenkling for ikke lenge siden er at din forenkling førte til faktafeil :-p )

  Jeg ønsker ikke å ha noen mening om kjønn og maktstrukturer her. Neida, jeg støtter ikke «kjønnsbasert vold» eller «generell vold» heller, men jeg skal vel ikke måtte liste opp alt jeg er mot?

  Dette handler om vold mot brunøyde brunetter, det er fælt og jeg vil ha slutt på det. Sakene du tar opp er også fæle, men det er ikke der jeg har valgt å legge fokus.

 3. sv: japp, men problemet var at de sa ikke hvem som kunne hjelpe mg at det var ipublish måtte jeg finne utav selv=/ Ja det ordnet seg!=D

 4. Vaffelrørens riddere med blå øyne skal feie over det ganske land med jordbærsyltetøy og rømme og påtvinge norskismen på alle, slik som våre forfedre påtvang kristendommen.

  En vaffel til alle, 4 hjerter til overs å dele…..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *