Kjønnsdelt blogging

Superheltinner mener menn er mer synlige i sosiale medier enn kvinner. Derfor kårer de årets superheltinne i sosiale medier hvert år. Kåringen ble direkte inspirert av Sermos kåring av årets sosiale superhelt i 2009, hvor alle de upkete kandidatene var menn.

Side2 kårer nå årets blogger. Ja, du leste riktig, Side2 kårer årets blogger. Side2, som har samarbeidsavtaler med flere bloggere, som tilfeldigvis blir utpekt som kandidater i denne kåringen. Du har tiltro til at Side2-redaksjonen går etterettelig til verks nå, ikke sant? Det er 10 nominerte, hvorav ingen menn.

Jeg er uenig med den flinke gjengen bak superheltinner. Det er ikke menn som er synligst i sosiale medier, det er kvinner! Riktignok unge kvinner som tenker en hel del på mote, sminke og utseende, men likevel kvinner.

Tordenbloggen er en årlig, uavhengig kåring av bloggere, hvor du og jeg avgjør både hvem kandidatene er, og hvem som vinner. I år vant en mann, i fjor vant en kvinne, og dette er den første gangen det faller meg inn å tenke på kjønn samtidig som jeg tenker på kåringen.

3 kommentarer til «Kjønnsdelt blogging»

  1. Interessant! Vi har akkurat hatt en lang diskusjon på Twitter om hvor få menn som blogger, og hvor mange kvinner som gjør det. Kanskje det ikke er få menn, men de er mindre synlig? Jeg skal skrive en artikkel på Bloggermagasinet.com om mannlige bloggere og anbefale noen, om du har tips så shout :) Fin blogg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *