Semesterberetning

Jeg har vært en travel mann i høst. Jeg har avlagt eksamener for 50 studiepoeng (et normert semester er 30 studiepoeng), jobbet i 20 % stilling hos LOOP, tatt på meg styreverv i Studentersamfundet, bedrevet samboerhold, invitert til etelag og fester, samt pleiet akvariefisk.

Nå som høsten endelig er over, har jeg tatt meg skikkelig fri, akter ikke å gjøre noe som helst fornuftig, svarer ikke på e-post og gjør minst mulig for å slappe av mest mulig. Det er digg!

Det var kortversjonen – resten av dette innlegget vil nok mamma beskrive som fole omstendelig. Du er herved advart. Les heller en gammel damehistorie hvis du ikke er interessert i detaljkunnskap om hva jeg har drevet med i hele høst.

Studiene denne høsten

SVLED1900 – Studentledelse handlet om å gjennomføre et prosjektarbeid for 10 studiepoeng. Bare folk som er aktive i studentmiljøet fikk lov til å ta kurset, så prosjektgruppa blei bestående av en gjeng fine folk – blant annet Helena (blogg, twitter) og Arne (blogg, twitter). Prosjektet vårt gikk ut på bidra i planleggingsfasen av universitetets 200-årsfest i 2011.

INF1500 – Introduksjon til design, bruk, interaksjon handlet om arbeidsflyt og metoder i prosjekter – vi planla og gjennomførte intervjuer, tegnet skisser og evaluerte ting. Dessuten fikk vi reist endel mindre problemstillinger, som for eksempel hvor stor en knapp må være før det slutter å være en knapp.

INF2100 – Prosjektoppgave i programmering gikk ut på å skrive en kompilator for et subsett av C, basert på et kodeskjelett. Jeg samarbeida med Robert (twitter), og vi tukla litt med parsering, assembly og annet snacks.

INF3331 – Problemløsning med høynivå-språk gikk ut på å fikse småproblemer i Python. Dette emnet er kanskje det jeg har jobbet jevnest med hittil i studiene – Lars og jeg satt på et kontor på Studentersamfundet og fiklet ukentlig. Vi blei litt glade i Python, også. Dette emnet var trivelig!

INF2220 – Algoritmer og datastrukturer handlet om hvordan man kan gjøre ting på en mest mulig hensiktsmessig måte. Kurset brukte Java i implementeringen – og jeg må bemerke at sjøl om Java er det jeg har grundigst opplæring i, har jeg aldri lært å bli noe særlig glad i det. Det er treigere enn C og mer klønete å skrive enn et hvilket som helst scriptspråk.

Jobb denne høsten

Det meste av høsten på jobb har gått med til å få loop.no over på ny nettløsning. Vi har bytta publiseringsverktøy, redesigna, begynt å bruke noen flere stilige nettverktøy (har du prøvd MailChimp? Stor stas!) og videreutvikla eksisterende tjenester.

Det meste av utviklinga har skjedd eksternt (hei Datamagi, Uniform og Kollektiviti!), og en del av rollen min i LOOP har vært å oversette mellom utviklere og vanlige folk.

Høstens tristeste øyeblikk var da studiekompis Jon (blogg, twitter) forlot arbeidsplassen til fordel for nye jaktmarker i eget firma.

Studentersamfundet

Jeg har vært med i EDB-gjengen på Studentersamfundet siden den ble til i 2008, og i høst blei jeg internansvarlig. EDB-gjengen har dobla medlemstallet i løpet av det siste året, og i høst har vi blitt enige med Universitetets senter for informasjonsteknologi (USIT) om å ta over driften av stamnettet på huset.

Vi har kjøpt inn servere og gjort klart for å flytte webhotell inn hos oss selv, og gjort klart et system for brukerdeling mellom arbeidsterminaler for alle studentforeningene på Chateau Neuf. Vi har også anskaffet arbeidsterminaler, som vi regner med å låne ut til foreningene snarlig etter vi får overlevert kontrollen over stamnettet.

Samboerhold

Å ta vare på Prinsesse Lea (blogg, twitter) er noe av det som kommer øverst på lista over ting jeg skulle ønske jeg hadde fått mer tid til i høst. Noe kjærestekos har det likevel blitt: Vi har blant annet sett ferdig noen TV-serier, begynt som couchsurfer-verter sammen, vunnet sammenlagtseier i quizzen på Studenten pub og deltatt i Quiz-NM.

Tenk om vi også hadde funnet tid til å danse tango og stjele oss til en langweekend i London? Mañana, mañana.

Etelag og fester

Jeg liker å holde blot når jeg har muligheten, og det blir noen muligheter innimellom. Spesielt vil jeg trekke fram gjestebudet vi holdt allehelgensaften, da Madammen stakk av med prisen for beste kostyme for sin tolkning av Pikachu. Jeg har servert ribbe 4 ganger i desember, og det har blitt et par sene netter på Majorstua i godt lag.

Satser på å holde det gående i samme tempo til våren, håper å se flere kjente fjes komme innom på middag!

Akvariefisk

Per akkurat nå har vi 282 liter vann i leiligheten, fordelt på to kar med fisk. Én av fiskene er kjempediger, noen andre er gjennomsiktige (jepp, det fins gjennomsiktige fisk!) og atter andre er gul- og svartstripete og helt gærne i hodet. Vi har fôra opp en tøff, liten palettciklide som ganske straks har vokst seg stor nok til å få kjæreste.

Vi ominnreda det minste karet fra grus til sand da vi kjøpte inn den siste batchen med fisk, og jeg spiller musikk for dem så ofte jeg kan.

Juleferie

Jeg er i Tønsberg et par dager til, og er tilgjengelig for en kaffekopp. Ta kontakt!