Apple bryter norsk lov

Dette visste vi vel fra før. Problemet består i at Apples garantitid er 12 måneder, mens kjøpsloven fastsetter reklamasjonsplikt en litt lenger stund. For iPoden, for eksempel, er Apple pliktige til å ta i mot reklamasjoner inntil 5 år etter kjøpsdato.

Når man snakker med Apples kundeservice, er det altså bare å stå på krava. Ta det helt ut, for det er ikke bare en klisjé at i noen helpdesker møter man svært stor motstand. Som forbrukere har vi faktisk krav på veldig mye! Likevel veit jeg om både en og to bekjente av meg som godt kunne møtt opp i Apple Centeret med en ødelagt iPod, fått beskjeden om at 13 måneder er altfor lenge siden og gått fort ut igjen med halen mellom beina og lua fremdeles i handa. Jeg klandrer dem ikke.

Ja, og lykke til med MacBoka di, Julie! ;-)