Nyttårsforsetter

Jeg har alltid laga meg et nyttårsforsett eller tre, men når juletreet er ute av huset har jeg ikke pleid å huske hva jeg bestemte meg for å bli bedre på. Av den grunn frykter jeg at det kanskje er litt farlig å skrive ned, for ikke å snakke om å publisere, forbedringslovnadene mine.

Her er de likevel:

  • Jeg skal røyke mindre. Røyking er farlig for deg, og derfor burde man ikke røyke. Sigaretter fører til at masse gærne ting skjer med kroppen din, du kan få kreft og KOLS og lungebetennelse og influensa, for ikke å glemme HIV og blærekatarr.
  • Jeg skal fortsette å røyke, for røyking er godt.
  • Jeg skal la være å bruke altfor mange penger på «romlemantiske gaver» som jeg overbeviser meg sjøl om at jeg må kjøpe for at jeg skal være en snill kjæreste. Det blir hverken mer eller mindre på meg uansett, og jeg har en tendens til å blakke meg av og til.
  • Jeg skal gå opp 10 kg i løpet av året. Dette punktet er sikkert uvant som nyttårsforsett for de aller fleste, men tro det eller ei: Noen av oss sliter faktisk med å legge på seg. (*Spisepause før innlegget forfattes ferdig*)
  • Jeg skal studere flittigere (Noen som har hørt den før? Haha!). Jeg har nemlig meldt meg opp til 60 studiepoeng i vår, ikke at jeg har noen målsetning om å fullføre alle de seksti, men det er i alle fall en god unnskyldning til å benke seg ned på lesesalen med bøkene hver dag. Bare vent til 15. januar, da begynner semesteret mitt og pipa får nok en annen lyd.

Det får holde. Hvis du leser dette seinere enn 15. desember 2007, og jeg ikke har oppdatert med hvordan det gikk, må du si fra til meg. Jeg har nok glemt alt sammen når vi kommer så langt, men målsetningene står jo her, så en utvärdering er nok i det minste teoretisk gjennomførbar.

Er det noen andre som faktisk driver med nyttårsforsetter, eller er det bare sånn som man hører om men som egentlig bare er tull?