Den store dagen

I dag er en gal dag. Vi venter kaos og unntakstilstand. Ingenting er som vanlig. Verden er litt annerledes. Det er nemlig Åpen Dag hos Universitetet i Oslo.

Videregående skoleklasser kommer i busser. Mange busser. «Unnskyld… kan du fortelle meg hvor Frederikkeplassen er?»

I dag er det vår samfunnsplikt å gå rundt på campus og rekruttere folk til det vi anser for å være «riktig» studium. Vi sloss med hverandre, Idrettsbygningen forvandles til en boksering uten regler. Matnattere tenner på ting. Humanister spiller skuespill. Samfunnsvitere snakker sammen. Medisinere syr sammen folk. Juristene er umulige å samtale med.

Det er i dag de skal avgjøres – høstens søkertall. Vil fysikk trekke flere jenter enn før? Overlever de nye og spenstige tverrfaglige programmene nok et år? Stemninga er spent. (Av og til lukter det til og med kjemikere.)

Dette kan du ikke gå glipp av!

PS: Rundt klokka fire tømmes Blindern for småtråkk. Klokka halv sju danser vi salsa igjen, og alt er normalt.