Kvinner, jenter og damer

Mirakel prøver å definere seg sjøl, og kommer fram til at hun er jente, men ikke kvinne. Her er hun sjølsagt på feil jorde. Alle hunkjønn er kvinner, med mindre de er barn! Jenter er også kvinner, sjøl om de er søtere og mindre pene.

En dame, derimot, det er noe helt annet. Det sies at en dame er en kvinne som får en mann til å oppføre seg som en herre. Dette er kloke ord.

Damer er som røyk; de er giftige, men det skjønner man ikke før det er for sent og man ligger der og dør. I mellomtida innbiller man seg at man har det godt.

Mirakel definerer også et skille mellom gutter og menn. Etter hennes definisjoner vil jeg nok forbli gutt til jeg er godt over førti, da jeg har skjeggvekst som ei gjennomsnittlig barnerumpe. Sjøl liker jeg å se på meg sjøl som en ung mann; jeg har da vitterlig gått nedover minst 42 veier.

Dette skulle være en ode. Beklager.