Vannvogna

Den første gangen man smaker øl, trenger en ikke synes at det smaker noe godt.

Den første gangen en møter ei jente, trenger en ikke synes at hun ser spesielt bra ut – eller spesielt frastøtende heller, for den saks skyld. Etter hvert som man lærer henne å kjenne, blir hun vakrere eller styggere. Dette har ikke noe å gjøre med at hun forandrer seg rent fysisk. Ens oppfatning av noens ytre er avhengig av hvordan vi ser på personens indre. Utsikt er ikke verdt noe uten innsikt.

Fra tid til annen lengter jeg etter øl. Bli rar i hodet. Lett brisen. Flyte med strømmen. Jeg lengter etter rusen og å kjenne den brune flaskehalsen på tuborgflaska etter at man har skrapet av etiketten, lengter etter å trykke den mot leppene og ikke slippe taket før det ikke er mer væske igjen. Jeg skjønner meg ikke på avholdsfolket – kan aldri bli avholds. Humle og malt er veien til lykke på jord!

Jaggu godt jeg har et par flasker på lur.