Snakke i søvne

Dette er en slags bli-kjent-med-Thomas-post, hvor jeg forteller ting om meg sjøl som du egentlig ikke trenger å vite. Med andre ord er dette en post for spesielt interesserte.

Here goes: Jeg snakker i søvne. (Det har jeg i alle fall blitt fortalt. Har jo ikke hørt det sjøl :-) ) I kombinasjon med en døgnrytme som til tider er fluktuerende og til andre tider er fraværende (men stort sett ganske fin, altså. Jeg er et A-menneske. Lover!), kan det oppstå noen morsomme situasjoner når jeg ligger på en sofa og sover mens andre ser på The Simpsons eller spiller konsollspill ved siden av meg. Her et to eksempler:

I eksamenstida før jul var jeg ganske drilla på at alle de viktigste begrepsdefinisjonene var å finne i § 2 (jeg studerte forvaltningsloven av 1967). Det var visst noen som spurte meg om noe, mens vi lå planta i sofaen foran TV-skjermen, de hadde visst ikke fått med seg at jeg hadde sovna. “Det står i par…[mumle] to,” svarte jeg. Han skjønte ingenting, og spurte meg igjen. “Paragraf to!” Litt tydeligere denne gangen, men han skjønte jo ingenting, stakkars. Den tredje gangen han spurte, ropte jeg irritert og med klar diksjon: “Leit det opp sjøl, du kan ikke ta feil! Det står tydelig definert i § 2! Finn andre ledd, bokstav b og la meg være i fred, jeg er litt opptatt!”

En annen gang jeg slumra i sofaen ba jeg min daværende kjæreste se på varedeklarasjonen på sjokoladen vi spiste på. Jeg hørtes ganske våken ut, har hun fortalt meg seinere. Hun lurte på hva hun skulle se etter, men jeg ba henne bare lese høyt, og hun leste. Da hun var ferdig, spurte jeg henne om å se helt nederst. Hun lurte fremdeles på hva hun skulle se etter. Til slutt avslørte jeg min sovende tilstand: “Se om det står at barn dreper!”