Når gjelder norsk spamlovgivning?

Pointshop har sendt meg en rekke e-poster de siste par månedene, hvor de påstår at jeg er medlem hos dem og at de har gode tilbud til meg. Inntil videre har jeg latt være å svarteliste dem, fordi de har trampa i klaveret og brukt ei e-postadresse jeg kun har oppgitt ett sted (ikke hos dem).

I stedet har jeg latt det suse litt i påvente av at jeg skulle få overskudd til å vurdere om jeg skal gjøre noe med det. Nå er tida inne.

Hei

Jeg er registrert hos dere med e-postadressen [fjernet av hensyn til spam].

Det jeg lurer på er om dere har oversikt over hvor dere har kjøpt e-postadressen min fra? Videre lurer jeg også på hva slags informasjon dere har registrert om meg, og jeg ber med dette om å få innsyn i denne informasjonen.

mvh
Thomas

For meg virker det åpenbart at man har urent mel i posen når man legger til kjøpte e-postadresser som brukere av tjenesten sin. Det er ikke pent. Men er det ulovlig? Hva om de i tillegg sender meg nyhetsbrev? Dette må jo klassifiseres som spam.

Pointshop er drevet av et dansk firma. De har et norsk domene, og må derfor være etablert med et norsk organisasjonsnummer. Spammen blir sendt fra et .dk-domene (envelope-from et .no-domene).