Kjønnsdelt blogging

Superheltinner mener menn er mer synlige i sosiale medier enn kvinner. Derfor kårer de årets superheltinne i sosiale medier hvert år. Kåringen ble direkte inspirert av Sermos kåring av årets sosiale superhelt i 2009, hvor alle de upkete kandidatene var menn.

Side2 kårer nå årets blogger. Ja, du leste riktig, Side2 kårer årets blogger. Side2, som har samarbeidsavtaler med flere bloggere, som tilfeldigvis blir utpekt som kandidater i denne kåringen. Du har tiltro til at Side2-redaksjonen går etterettelig til verks nå, ikke sant? Det er 10 nominerte, hvorav ingen menn.

Jeg er uenig med den flinke gjengen bak superheltinner. Det er ikke menn som er synligst i sosiale medier, det er kvinner! Riktignok unge kvinner som tenker en hel del på mote, sminke og utseende, men likevel kvinner.

Tordenbloggen er en årlig, uavhengig kåring av bloggere, hvor du og jeg avgjør både hvem kandidatene er, og hvem som vinner. I år vant en mann, i fjor vant en kvinne, og dette er den første gangen det faller meg inn å tenke på kjønn samtidig som jeg tenker på kåringen.