Sonitus: De første skissene

Robert Kolner, Nikolai Kristiansen, Anders Baggethun og undertegnede studerer informatikk ved Universitetet i Oslo, og tar i vår emnet Design av interaktive nettsteder. Dette blogginnlegget er del av en serie om redesignet av Sonitus.

Vi har alle fire laget hver våre skisser. Senere i prosessen skal vi forene det beste fra hvert forslag til noe vi skal jobbe videre med. Skissene i denne posten er det jeg selv som har laget. Vi tar gjerne imot tilbakemeldinger på hva som fungerer og hva som kan gjøres annerledes i kommentarfeltet.

Forside

Den første skissen viser forsiden. Hovedinnholdet på siden er de mest populære blogginnleggene akkurat nå. Gjennom hovednavigasjonen kan man enkelt finne fram til de mest brukte stikkordene. Det er også en enkel inngang til å se ufiltrerte innlegg i omvendt kronologisk rekkefølge.

Til hvert enkelt innlegg kan man også komme seg til et stikkord man vil se flere innlegg fra. En funksjonalitet jeg ikke helt har klart å plassere, er en enkel måte å finne fram til et stikkord som du vil lese innlegg fra, men som ikke er blant de populære stikkordene. Et enkelt søkefelt kunne kanskje gjort nytten.

Dersom man på et innlegg trykker “endre stikkord”, skal man kunne redigere hvilke stikkord som er knyttet til artikkelen. Én mulighet er som tidligere nevnt å forbeholde slike rettigheter til innloggede brukere. Stemmeknappen skal legge til en stemme til artikkelen, med mindre noen med samme IP-adresse som deg allerede har gjort dette. I så fall skal man i stedet for stemmeknapp få melding om at man allerede har stemt på artikkelen.

Enkeltartikkelvisning

Denne skissen viser en enkeltartikkelvisning. En problemstilling man kommer borti når aggregerer andres artikler, er om man skal lage egne visninger for artiklene på sitt eget nettsted, eller heller sende brukerne direkte til originalinnlegget. Her har jeg valgt en mellomløsning: Enkeltartikkelvisningen åpner det originale innlegget i en iframe som dekker størsteparten av skjermen, mens en liten verktøylinje fra vårt eget nettsted gjør det mulig å fortsette navigasjonen der man slapp.

I verktøylinjen har jeg tatt høyde for at man skal kunne stemme på blogginnlegget, at man skal kunne navigere til forrige og neste innlegg i de kategoriene det nåværende innlegget er plassert i, og at man skal kunne endre på stikkordene (hvis man har rettigheter til dette). Slik blir det mulig for brukerne å kunne navigere på Sonitus-artikler uten å holde mange faner åpne samtidig, dersom man foretrekker å gjøre det slik.

Vil du lese mer? Dette innlegget er del av en serie om redesignet av Sonitus.