Skaffe strøm på Roskilde Festival

Volt, altså! Jeg husket at Volt var skikkelig fint, men jeg hadde glemt at det er helt absurd mye bedre enn alt annet.

Foruten å være måleenheten for elektrisk spenning, er Volt også navnet på en strømoppladningstjeneste som besøker festivaler. Mot et depositum får du låne et lite batteri som passer i lomma, sånn at du kan lade mobilen din uten å gi den fra deg.

Så kommer det geniale: Når batteriet er tomt, kan du bytte det i et nytt og fulladdet. Mobilen din går aldri tom for strøm, og i tillegg slipper du å legge den fra deg for å lade.

Det går selvsagt også an å levere fra seg telefonen og en lader i en av ladebodene, men hvorfor skal man ville det når man kan slippe?

Det har visst vært mange som har skjønt at Volt er lurt i år, for køene har til tider vært litt lange. Da gjelder det som ellers på festivalen: Finn et tidspunkt hvor «alle de andre» er opptatt med noe annet. Det er ikke kø hele tiden. (Dessuten kan enhver kø fort bli en fest dersom du tar med deg noe godt i lomma.)

Litt kø må du nok regne med om du har det travelt og ikke vil vente til den forsvinner. Foto: Just Thomas Misund
Litt kø må du nok regne med om du har det travelt og ikke vil vente til den forsvinner. Foto: Just Thomas Misund

Hvis køen er for lang og du trenger mobil med en gang, står det også oppstilt ladesykler ved siden av boden, hvor du kan generere strøm til telefonen din ved å tråkke. Skal det være, så skal det være.

Volt var helt nytt i fjor, og det ser ut som om de har utviklet seg litt siden da. I fjor oppsto problemer da jeg for å bytte batteri måtte lese den vanskelige epostadressa mi med norsk tungemål, og den dansktalende Volt-medarbeideren måtte forstå hva jeg sa for å kunne registrere det i systemet.

Nå i år ber de meg bare skrive navnet eller telefonnummeret mitt på et nettbrett, så kan jeg finne meg selv. Det går mye enklere.

Det virker også som om kapasiteten har økt til i år – og det er bare bra. Denne tjenesten virker så godt at den burde være tilgjengelig for alle festivalgjengere. Det er ikke utsolgt enda – du kan bestille Volt på getvolt.dk.