Hvordan toppe sin egen bloggstatistikk

Denne måneden får jeg flere sidevisninger enn noen gang. Her er hvordan jeg klarer det. Bli ei blogghore på 1-2-3! Okei, 1-2-3-4, da.

Hopp rett til tipsene, eller les denne bloggens historie først.

Historie

Seinhøsten 2005 klarte Robin å lure meg til å skrive HTML for første gang på år. Det resulterte i ei kanskje litt sjuskete hjemmeside for kollektivet vi bodde i. Denne sida utvikla seg fra å være drevet av MS FrontPage via Dreamweaver-templates til min aller første WordPress-installasjon på eget domene. Postene var nokså sporadiske i starten, men det var hele tida en slags bloggtenkning som styrte prosjektet. Seint på våren 2007 blei det klart at kollektivet gikk i oppløsning, kjæresten reiste fra meg og jeg begynte å skrive på min helt egne blogg – denne.

Besøkstalla viser at det gikk jevnt og trutt oppover, med unntak av en sommerferie og en kort pause, fram til jula 2007. Etter det har det dalt sakte men sikkert, inntil denne måneden. April. Hva fikk trenden til å snu?

Slik skaffet jeg meg bedre tall igjen

For det første har jeg skrevet en rekke poster med tabloid tittel og fengende utdrag. Denne posten er et godt eksempel i så måte. Jeg skriver om noe som fenger mange. I Norge er det nemlig sånn at veldig mange blogglesere også er bloggforfattere. Bloggbakmenn er oppmerksomhetssyke små jævler som aldri får nok oppmerksomhet. Det er derfor de blogger. Derfor snapper de gjerne til seg alt de kan få tak i av andres synsinger om hvordan man får flere lesere eller bedre statistikk. (Tenk om jeg også hadde skrevet noe om PageRank?)

For det andre har jeg drevet bloggbashing. Denne kunsten går ut på å nevne en kjent blogger i tittelen, for deretter å si så mange stygge ting man klarer å finne. Slike strategier har man drevet med før også. Jeg anbefaler imidlertid at du velger et annet offer enn Espen Iversen. Jeg har nemlig aldri sett ham sur, og det har to konsekvenser for deg som basher ham – 1: Du blir ikke skjelt ut av hele bloggebyen (og det har du lyst til, for da er det noen som linker, noen som snakker og enda flere som blir nysgjerrige) 2: Det blir veldig vanskelig å finne noe å kjefte på ham for. Gjestebloggeren min, teppemaker, har også bashet.

For det tredje har jeg posta hele tida. I alle fall i forhold til min vanlige frekvens og sett i forhold til all jobbinga jeg gjør meg Kildesorteringsguiden og Dansenett for tida.

For det fjerde slenger jeg ut lenker i hytt og gevær.

Ting som hjelper, men som ikke har hatt noen betydning for meg:

  • Kommentere mye hos andre. Det har jeg ikke gjort.
  • Søkemotoroptimalisere for horeord. Det har jeg heller ikke gjort.
  • Pinge Twingly som et vilt helvete. (Niks)

Slikt gjør deg til ei hore. Hvis du følger mine råd, er det horeri, og du kan ikke forklare deg vekk fra det. Skeptisk, sier du? Joda. Du får det til hvis du prøver. Jeg bestemte meg for å kjøre hore-måned 11. april, og skreiv første utkast til denne posten 15. april. Da hadde jeg mindre enn halvparten enn målet (flere sidevisninger/måned enn noen gang før). Denne posten sørger for at målet blir nådd. I dag eller i morgen. Null stress, peis på, du også får det til hvis du prøver.

Og ja, det må jeg ikke glemme: Abonner på RSS-feeden min da, dere.

Utvikling

Oi, nå skjer ting fort her. Sommerferien er over, det har blitt høst, og jeg har begynt å få mer enn fem sidevisninger daglig igjen. Månedens største bloggoppturer er nok likevel:

Nytt. Spennende. Vil ha mer. Hva er neste skritt? Reklame, tvilsomme horeprosjekter og grey hat SEO?

Ikke uten videre, i alle fall. Men jeg har lyst til å lese en graf med dere.

Analyse

Figuren under viser antall sidevisninger langs den vertikale aksen og tid langs den horisontale. Tidsperspektivet er omtrent juni – august, og det er sjølsagt denne bloggen det gjelder.

Statistikken viser at sommeren er over

Sjøl har jeg gjort følgende observasjoner:

1. Sommeren kan se ut til å ha medført en nedgang i antall sidevisninger. Vist på figuren under er sidevisningene i forhold til et tenkt gjennomsnitt, og vi kan se at mens sidevisningene er mange om våren (grønt) og høsten (oransje), er de lave om sommeren (rødt).

Statistikk over sidevisninger om sommeren

2. Hvis vi kan bli enige om at det i begynnelsen av tidsperioden er en negativ tendens, kan vi se at med en gang grafen bryter tendensen, er det en annen tendens som blir gjeldende. Hvis vi abstraherer, kan vi slutte at hvis det plutselig går litt bedre enn vanlig, vil det nok også fort bli mye bedre. Motsatt kan vi frykte at hvis det plutselig går litt verre osv…

Statistikk over antall sidevisninger på bloggen min

Statistikere, finansøkonomer og andre besserwissere inviteres herved til å komme med sine mer presise betraktninger. Bloggere inviteres til å bekrefte at sommeren er over også på deres sider. Øvrige inviteres på kaffe.