Kan Marie Amanda utfordre VamPus?

Er dere lei dere fordi noen har sagt noe i avisa som ikke er sant? Dette er til den nye generasjonen av outfit-postende 18 år gamle bloggere, rablet ned etter å ha skummet gjennom nok en bloggpost som drar bloggeren ned til kategori 3.

Dere er nok ikke ferdigkrøka ennå. Dere er såpass ferske at dere sannsynligvis ikke har fått med dere noen av de store “fakebloggprosjektene” engang. Hvis det er noe dere er nødt til å lære dere å like hvis dere har lyst til å trives som bloggere, så er det at andre bloggere gjør noe dere ikke har tenkt på sjøl. Det skjer hele tida. Les litt bakgrunnsinformasjon. (Den opplinkede posten tar bare for seg en del av Sonitus-miljøet. Hvem veit hvor mange som har gjort noe lignende på VGBloggene?)

Syns dere virkelig ikke at dette er gøy i det hele tatt? Internett funker sånn at man stort sett kan si hva man vil, og det er i utgangspunktet vanskelig å overprøve noe som helst. Er du på riktig plattform dersom du blogger om at det er teit å si noe som ikke er helt sant? Det spiller ingen rolle for meg hvorvidt “bloggdronningen” har 5 eller 50 000 besøkende om dagen. Det er en del av showet hennes, “hva så?” tenker jeg. Om jeg ikke liker akkurat dette showet, da leser jeg heller noe annet. Hvorfor i alle dager tror dere at det hjelper å klage over at noen får oppmerksomhet?

Norge har ingen eneherskende bloggdronning, og kommer nok ikke til å få det i løpet av høsten heller, selv ikke hvis noe hypes opp av media. Det nærmeste vi kommer en bloggdronning er kanskje VamPus, siden navnet hennes har blitt gjentatt i avisene om igjen og om igjen og om igjen og… Prøv noe gøy: Nevn “Vampus” i en tabloid overskrift, ping posten til Bloggrevyen og følg med på statistikken din.

Det er en haug av gode norske bloggere. Jeg verken liker, leser, klarer å nevne eller kjenner til alle. Noen har satt i gang ganske svære ting gjennom blogging. Norske bloggere kan skrive ganske så godt. Har dere hørt om bloggdronningen som fikk redaktørjobb? Har dere hørt om bloggdronningen som fikk journalistjobb? Flere norske bloggere har gått hen og gjort forfattere av seg, de gir ut både prosa og sakprosa. Andre lever av å selge bloggdesign. Norske bloggere rapporterer fra utlandet når avisene ikke har journalister tilstede der ting skjer. Norske bloggere har vært her ei stund (jeg er sikker på at Tim Berners-Lee fant opp Hjorthen), og det er mange av oss (det fins flere bloggtjenester enn blogg.no).

Vet dere hva, noen hvis hovedinnhold i bloggen sin er daglige bilder av klær, tror jeg ikke jeg kommer til å kalle bloggdronning, uavhengig av inntjening og medieoppslag. Men det er da pokker ikke noe gærent i å lage et show.

Bare Thomas er Norges største blogg. Jeg har kjempemange lesere, og tjener meg rik på annonser du ikke ser. Liker du ikke at jeg skryter på meg ting på denne måten? Les heller noe annet.
[bloggrevyen]