Hemmelig Adresse nå viktigere

Skjermskudd av Thomas Misund på Hemmelig Adresse med PageRank 5
Thomas Misund på Hemmelig Adresse har fått økt PageRank.
Jeg legger merke til at forsiden av denne bloggen, Thomas Misund på Hemmelig Adresse, har fått økt PageRank til 5. Forrige gang jeg sjekka, lå sida stabilt på 4.

PageRank er en tallverdi Google regner ut for hver side de indekserer, basert på en hel haug med variabler. Høy PageRank betyr at Google synes siden er viktig, og dermed øker sjansen for å komme høyt opp på søkeresultatsider.

Det var PageRank som utgjorde en av de største forksjellene mellom Google og andre søkemotorer da Google tok over søkemotormarkedet rundt millenniumsskiftet, og navnet kommer av Larry Page, en av grunnleggerne.

En av de viktigste variablene i utregningen er antall innkommende lenker fra sider som også har høy PageRank. En annen verdi som tilsier høyere PageRank er hvor gammel siden er.

Google pleier å oppdatere offentlig synlig PageRank mellom 1 og 5 ganger i året. Cirka. Ish. Nøyaktig hvordan PageRank virker, er det bare Google som veit.

Uansett er det fint å vite at de setter mer pris på Hemmelig Adresse enn før. Da er jeg ett skritt nærmere å slå Dina Misund i kampen om førsteplassen ved søk etter «misund» også hos Google. Hemmelig Adresse ligger forlengst øverst på dette søket hos Bing – men hvem bryr seg egentlig om Bing…

Lurer du på hvordan du kan sjekke PageRank for en side? Hvis du ofte lurer på hvor viktig sider er (sjøl sjekker jeg flere daglig) anbefaler jeg en utvidelse til nettleseren din. Jeg bruker denne utvidelsen til Chrome, og er veldig fornøyd.

Hvis du bare skal sjekke én side én gang, vil jeg heller anbefale å bruke en tjeneste på ei nettside. Da slipper du å installere ting.