Barnelærdom

Det har tikka inn noen google-søk her som jeg rett og slett ser meg nødt til å oppklare. I og med at det kan se ut som om Google i større og større grad tar seg av barneoppdragelsen, skulle jeg ønske at dere som søkte på disse tingene fikk et bedre svar på det dere lurte på, men det eneste jeg kan gjøre med det er å sørge for at dere finner noe fornuftig neste gang.

definisjonen av en mann: I utgangspunktet er en mann en voksen fyr som har utovertiss. Med utovertiss mener jeg en snabb han kan holde i og styre med når han farger snøen gul. Når det er sagt, fins det hauger av tvilstilfeller. Personlig er jeg en forkjemper for at folk skal få lov til å definere sitt eget kjønn, sånn at du er mann hvis du syns det sjøl.

søvndyssende te: Prøv kamomille eller rooibos.

roskilde 2009: Roskilde Festival er alltid bra. Jeg har skrevet endel om Roskilde Festival, spesielt interessant for andre er kanskje hvordan man best reiser til Roskilde Festival fra Oslo. 2009 var solrikt og fint, akkurat som alle de andre årene fra 2008 til 2011. Jeg håper det blir fint i 2012 også. Når dette innlegget publiseres er jeg på vei dit med danskebåten. 2009-fakta: Warm-up fra 28. juni, selve festivalen var 2.-5. juli. Billettsalget startet 1. desember. Har du ikke vært der før? Du burde prøve. Roskilde Festival er veldig, veldig fint.

hvordan lages surmelk: De begynner med vanlig H-melk som de varmebehandler litt annerledes, så lar de den stå i romtemperatur til den blir god (eller dårlig, alt ettersom hvordan du ser det …) og til slutt varmebehandler de den en gang til. Nå fikk jeg lyst på Kefir og kavring, mmm.

som man roper i skogen får man svar: Det heter ekko, og effekten skyldes at lyden treffer noe og kastes tilbake dit den kom fra.

captain morgan cuba: Nei. Captain Morgan er jamaicansk rom, og du kan ikke lage Cuba libre med Captain. Derimot kan du lage en satans god Captain og cola!

jenter som legger igjen ting etter sex: Sånne folk (det gjelder langt fra bare jenter) er som regel enten glemske eller vil være sikre på at de treffer deg igjen. Ta gjerne utgangspunkt i det siste, men det er vanlig høflighet å late som om det første er tilfelle.

hva er best hove eller roskilde?: Dette er et veldig individuelt spørsmål, tror jeg. Det fins mennesker som vil like Hove bedre, og folk som hører hjemme på Roskilde. Sjøl har jeg ikke vært på Hove, men etter hva jeg har lest og hørt, virker det som et Roskilde Light. Alt eller ingenting, liker jeg å tenke, men du bør kanskje ta denne vurderinga sjøl, heller enn å spørre noen andre?

hvordan klippe seg selv: Med ei saks eller en barbermaskin med sko, gjerne kombinert. Valgfritt (dog anbefalt) tilbehør er en kam og et par speil. Konferer gjerne med saksas egen bruksanvisning om du lurer på hvordan den virker.

Neida, jeg bare ljugde om surmelka: Surmelk er vanlig melk med ekstra melkesyrebakterier. I kulturmelk har de putta oppi bakterier fra bakteriekulturer som de dyrker, i kefir setter de opp farta på gjæringsprosessen ved å tilsette kefirkorn. Kefirkorn aner jeg ikke hva er. Den er’ke dårlig!