Naken webdesign

I dag er det igjen CSS Naked Day (jeg holder det gående selv om initiativtakeren har lagt ned sida som samlet deltagerne). Én dag i året fjerner jeg all utseendemessig kode fra Hemmelig Adresse, som en påminner til meg selv og andre om at HTML-koden som ligger i bunn av en vakker nettside skal være godt strukturert.

I tillegg er det en litt cheesy påminner om at ting jeg holder på med gjerne ser bra ut når det er nakent.

CSS er sminke og bling for nettsteder. Du som er vant til å se nettsteder med sminke, kan det nok være litt rart å se bloggen min i dag. Derimot, hvis nettleseren din ikke kan tolke CSS – for eksempel hvis du er blind og bruker en skjermleser, eller hvis du er en robot som jobber med å scanne tekst for en søkemotor – da ser bloggen min ut slik hele tida.

Til lykke med nakendagen!