Naken webdesign

I dag er det igjen CSS Naked Day (jeg holder det gående selv om initiativtakeren har lagt ned sida som samlet deltagerne). Én dag i året fjerner jeg all utseendemessig kode fra Hemmelig Adresse, som en påminner til meg selv og andre om at HTML-koden som ligger i bunn av en vakker nettside skal være godt strukturert.

I tillegg er det en litt cheesy påminner om at ting jeg holder på med gjerne ser bra ut når det er nakent.

CSS er sminke og bling for nettsteder. Du som er vant til å se nettsteder med sminke, kan det nok være litt rart å se bloggen min i dag. Derimot, hvis nettleseren din ikke kan tolke CSS – for eksempel hvis du er blind og bruker en skjermleser, eller hvis du er en robot som jobber med å scanne tekst for en søkemotor – da ser bloggen min ut slik hele tida.

Til lykke med nakendagen!

Everything’s shiny, Cap’n—not to fret!

Hvis du leser dette på nettsida mi samme dagen som jeg skreiv det, har du kanskje allerede lagt merke til at det ser litt annerledes ut her enn det pleier. Det betyr ikke at noe har gått galt!

I dag er nemlig CSS Naked Day. I år igjen kler jeg av meg stilarkene og viser fram hvor fantastisk jeg ser ut uten pynt. Fornuftig HTML er nemlig ganske leselig uten fancy-pants dill og dall som vi utstyrer oss med til daglig.

Kast klærne i dag, du også! Med WordPress på eget domene er det ganske enkelt: Bruk dette innstikket. På andre plattformer kan du kommentere ut alt som har med CSS å gjøre fra malene dine.

Bare Thomas kler seg naken igjen

Det er nakendag igjen! Kast klærne, vrikk på baken, snurr med snabelen!

Bare Thomas er naken for andre år på rad. Jeg syns det ser litt bedre ut i år enn i fjor. Jeg har trent, nemlig.

Nakendagen skal fremme ordentlig koding av nettsider, noe som sørger for at de skal være tilgjengelige også for folk som leser websider på en annen måte enn majoriteten. Et ofte brukt eksempel er blinde.

Er bloggen din også leselig uten CSS? Da vil jeg oppfordre deg til å kle av den (her er en enkel måte), og melde deg på nakendagen. Som Dustin Diaz sier det: It’s time to show off your <body>!