Roskilde Festivals offisielle app

Hovedappen til Roskilde Festival hjelper deg å planlegge festivalen din. Den kan langt på vei erstatte den gammeldagse papirsirklingen, men det er et par småting som kunne satt prikken over i-en som mangler.

Appen fins til både AndroidiPhone og Windows Phone.

Det viktigste

Basistingene er på plass. Konsertplanen er enkel og oversiktlig. Det går smertefritt å lese om alle banda du ikke har hørt om tidligere, som gjør at du kan finne konserter du ellers kunne gått glipp av.

Festivalens events utover musikken, «Arts & creation», har også et eget område i appen, som gjør at du kan finne fram til ting som kinofilmer, LEGO-workshops og organiserte brettspillturneringer.

Alle disse tingene kan du vise i din egen timeplan på et par forskjellige måter – og disse tingene er det man tidligere gjorde ved hjelp av programheftet i papir. Som nevnt – basistingene er på plass.

Skjermskudd av Roskilde-appen
Det er enkelt å få oversikt over både hele konsertprogrammet, og bare de konsertene du har lyst til å se.

I tillegg

I tillegg til festivalens offisielle arrangementer på festival- og campingområdet, er det også mulig å lage dine egne «camp events», hvis du har lyst til å invitere alle kjente og ukjente på fenalårfest, bursdagssex eller virkelighetens versjon av Finn Willy. Dette er vel og bra, men det hadde vært enda bedre om jeg kunne sende invitasjonen til bare noen få utvalgte. Slik det fungerer nå, opplever jeg det mer som en artig kuriositet enn som nyttig funksjonalitet.

Appen blir oppdatert kontinuerlig.

I programoversikten kan du få en 30 sekunders forhåndslytt på alle artistene. Dette er mye enklere enn å spørre kompisen sin om å nynne noen melodier. Likevel savner jeg lenker til å finne artisten på flere tjenester – appen er samkjørt med Wimp, lenker til artisten på for eksempel Spotify, YouTube og offisiell hjemmeside hadde hjulpet meg mye mer. Jeg bruker jo ikke Wimp.

Den kanskje mest åpenbare fordelen med appen over papirprogram er selvsagt at den blir oppdatert kontinuerlig. Hvis en artist avlyser, eller en ny kommer til, har du alltid den siste tilgjengelige informasjonen i lomma.

Det som mangler

Det jeg først og fremst savner med appen, er et sosialt aspekt som går nærmere meg personlig enn muligheten til å kunne invitere alle i hele verden på fest. Det er litt høyere terskel for å smugkikke på programmet til den jeg er forelska i når hun har det gjemt på mobilen sin, enn hvis jeg bare kunne spurt om å se på papirprogrammet hennes hvor alt var sirklet rundt.

La meg koble meg til vennene mine.

Noe av poenget med digitalt er at vi kan gjøre mer enn det vi tidligere kunne med papir. Det fins riktignok en funksjon hvor man kan dele konsertprogrammet sitt på Facebook, men det syns jeg ikke er nok.

Til neste år håper jeg appen vil bli mer sosial. La meg koble meg til vennene mine og se deres personlige konsertprogrammene deres. La meg se i totaloversikten hvor mange jeg kjenner som skal på Metallica. La meg sende en konsertanbefaling til kompisen min.

Venner er viktige!

Det finnes selvsagt noen personvernhensyn man må avveie hvis man legger til slike funksjoner, men det er jeg sikker på at kan la seg løse. Forhåpentligvis har også festivalens apputviklere allerede denne funksjonaliteten på to do-lista si – jeg håper at de kommer i mål med den til neste år.

Dessuten, siden festivalavisen virker betydelig vanskeligere å få tak i i år enn tidligere år (hvorfor kommer dere så sjelden forbi campen min?), kunne det vært en fordel å kunne lese nyheter direkte i hovedappen. Nå kan man se offisielle «nyheter» fra festivalen, men disse nyhetene sluttet å komme da campingområdet åpnet. De tekniske løsningene for å samarbeide med festivalmediene er nokså enkle.

Konklusjon

Alt i alt virker appen til akkurat den den skal. Den er helt OK. Med enkle grep kan den likevel bli voldsomt mye bedre. Venner er viktige!