Søt musikk på Orange Scene

Øystein «Ace» Kvanneid har reist til festival i Roskilde siden 2006, og i 2007 døpte han teltleiren «Coffin Camp». Christine Knudsen hadde sin første Roskilde i 2009, møtte Øystein, de forelsket seg og giftet seg i juni. I dag giftet de seg igjen – på Orange Scene.

– Christine er nydelig – hun smiler så mye, det gjør at jeg blir glad. Også er hun omtenksom, sier Øystein, som ikke kunne tenke seg en bedre brud.

– Hvad så, Roskilde!?

Presten åpnet med de vante ordene fra scenen. Vanligvis er det bare de største bandene som får æren av å spille på Orange Scene, men i dag var det åpnet også for søt musikk. Foran 30-40 spesielt inviterte gjester lovte ekteparet hverandre troskap på nytt.

– Det var festivalen som spurte oss om vi ville gifte oss på nytt på Orange. Vi hadde jo et lite håp, da, vi hadde snakket om det og diskutert det på forhånd, sier Christine.

Tilbake bak scenen ventet med bryllupsgaver: Ikke bare fikk de gifte seg på det gjeveste punktet på festivalen – Øystein og Christine fikk hvert sitt armbånd laget av teltduken fra den originale Orange Scene. I tillegg stilte festivalen med champagne og et lite berg med øl.

Sterk tilknytning til festivalen

– Det er mange som har fått nei til dette, forteller festivaldirektør Henrik Rasmussen idet han gratulerer brudeparet.

Både brud og brudgom har tilknytning til festivalen fra før: Øystein har tatt bilder og Christine har blogget. I tillegg har festivalen fulgt Coffin Camp med en miniserie nett-tv under opptakten til årets festival.

Det var slett ikke åpenbart at det skulle bli bryllup på nytt.

– Først så sa vi nei, for de ville ha det når festivalen hadde åpnet, sånn at alle kunne komme og se. Det hadde blitt litt mye, forteller Christine. – Så foreslo de å ha det på mandag eller tirsdag, sånn at vi kunne ta med oss noen av de vil ville – og da sa vi ja!

En gledens dag

Gjestene er også fornøyde med både bryllup og å få lov til å oppleve den legendariske scenen fra en annen vinkel. Joakim «Jay» Arntsen Ranheim er spesielt entusiastisk over et glass champagne og en barneleke backstage:

– Det er en gledens dag. Alle i hele himmelriket skal bare glede seg over denne. Men den eneste måten å se Jesus på er gjennom et kaleidoskop.

Øystein har planene klare når vielsen er over:

– Nå skal vi drikke litt, og så skal vi ha fest.