Roskilde Festival strømmer konserter live

Nå har Roskilde Festival 2013 startet, og du kan se utvalgte konserter live hjemmefra.

Da Coachella strømmet Tupac Shakurs hologram i sanntid i 2012, satt jeg hjemme i stua og så på mens jeg jobbet med noe annet. De streamet alle konsertene live. Det var skikkkelig stilig, og jeg spurte Roskilde Festival på Twitter om de ville sende konserter på samme måte.

Avtale om livesending av konsertene må selvsagt inkluderes i kontrakten til artistene, i tillegg til at alt det tekniske må være klarlagt. Nå i år er fremdeles ikke Roskilde helt der hvor Coachella var i fjor – at de kan vise alt som skjer på alle scenene – men i år skal i alle fall 35 konserter strømmes på hjemmesiden til festivalen.

Artistene er mer åpne for deling

– Vi har eksperimentert med live-streaming i et par år, og er nå klare til å rulle det enda mer ut. Kunstnerne har også blitt mer åpne for live-streaming, som er en stadig større del av vår interaktive verden. Jeg tror det vil utgjøre mye i framtidas musikkformidling, sier Anders Wahrén, Head of Music & Creation på Roskilde Festival.

Fortsett sånn, Roskilde!

Dette har jeg venta på! Om jeg ikke var på festival sjøl, ville jeg definitivt hatt konsertstrømmene gående i stua i bakgrunnen. Det blir nok ikke helt som å være på festival, men likevel mye, mye bedre enn å la være å se konsertene i det hele tatt.

Du finner konsertstrømmene på forsida til Roskilde Festival, og når konsertene er over, blir de publisert på roskilde-festival.tv.

Fortsett sånn, Roskilde! Til neste år håper vi på en fullstendig sendeplan.