Kildesortering på Oslos kinoer

Sortere.no, et av nettstedene vi driver på jobben, har satt i gang en konkurranse for å få kinoene i Oslo til å begynne å kildesortere papir. Jeg er jo ikke verre enn at jeg deltar sjøl.

Ja til kildesortering

Greia er at du kan vinne to kinobilletter hvis du lenker til facebookgruppa vi vil du skal melde deg inn i, som Oslo Kino veit om og følger med på, for at flest mulig skal bli medlemmer. Gruppa heter “Ja til kildesortering på Oslokinoene“. Og hvem har vel noe imot at man skal kunne kildesortere popcornbegeret sitt etter at filmen er ferdig? Meld deg inn med en gang!

Reglene:

  1. Post et blogginnlegg hvor du lenker til facebookgruppa og ber folk om å melde seg inn.
  2. Klipp og lim reglene for konkurransen inn i den samme bloggposten.
  3. Gi oss beskjed om at du er med på konkurransen ved å sende en pingback (sjekk at det synes her) eller legge igjen en kommentar til konkurransen på denne siden. “Jeg er med på konkurransen” er mer enn nok!
  4. Klapp deg selv på skuldra.

Bli med på konkurransen her!

Glupinger kildesorterer smør

Linn sier at vi skal redde verden med å kildesortere det vi kaster. Det er ikke så greit i Oslo for tida, men det kommer til å bli bedre. (Sannelig på tide.)

Det går an å kildesortere mange forskjellige typer avfall hjemme hos folk, uansett hvor man bor, men ordningene er forskjellige fra kommune til kommune. Jeg skjønner godt folk som ikke gidder reise til Brobekk for å kaste plastemballasje, og jeg gjør det ærlig talt heller ikke sjøl. (For å finne ut hvordan det funker nettopp der du bor, kan du bruke Kildesorteringsguiden.)

I mellomtida, mens vi venter på det nye systemet, må vi være flinke til å bruke de ordningene vi har. Den tomme dopapirrullen skal ikke kastes i samme pose som isopor og påleggsemballasje. Selv småunger veit det. Kast papirsøppel for seg. Kildesorter.

Moderne smørpakker går det an å ta fra hverandre for å skille det som er papir og det som er plastikk, men jeg får det for pokker ikke til. Jeg har kommet fram til at det er en intelligensprøve av verste sort, og at du er kvalifisert til medlemskap i Mensa hvis du klarer det på første forsøk. Kan noen lære meg hvordan? Jeg trenger det med sølvskje, altså. Bildeserie, noen?