Lær å bli strukturert

Flaks at jeg sitter på løsninga. For hvem har vel ikke opplevd at tingene hoper seg opp, arbeidsoppgavene blir flere og flere, de forlatte prosjektene tenderer til å fylle skrivebordet og dekke over selvangivelsen som du snart må fylle ut, rett etter at du har satt opp regnskapet fra i forfjor og gjort ferdig det jobbprosjektet som tar så mye tid og gir så lite resultater? Seriøst, jeg sliter med det sjøl. Men jeg veit hva jeg kan gjøre med det. Alle kan klare det!

Vi snakker én-to-tre-løsning her, altså. Så enkelt at selv mor!

  1. Slutt med det du holder på med akkurat nå!
  2. Så kan du begynne å gjøre det du egentlig burde gjøre.
  3. Bit det i deg.

Det er ikke verre, altså.

Hvordan studere strukturert

Nå er det semesterstart, eksamen har aldri vært lenger unna, Frederikke roper og jeg veit om et flipperspill som står i en kjeller som jeg lurer på om noen har tatt ansvar for. Tidligere semestre har jeg vært supersmart og meldt meg opp til emner som har færrest mulig forelesninger før tolv, og sluppet unna med timeplaner med blanke fredager og mandager og høstsemestre som har sluttet i løpet av november.

Sånt blir man jo ikke klok av. Derfor har jeg nå begitt meg ut på en ny og bedre livsvei: Fra mandag begynner jeg på skolen klokka åtte tre dager i uka, og klokka ti onsdag og torsdag. Jeg gruer meg egentlig litt. Det er som Sonja sier, av og til trenger man litt struktur og forpliktelser.

Med Sonja i minne går vi i møte et semester med fylt av nattforelesninger, derivativer og bacheloroppgaver. Bring it.