Posten skal fram

“Jeg vil gjerne være sikker på at denne kommer fram,” sa jeg til mannen bak disken og viste ham sendinga med bursdagsgave i. Han fortalte at hvis jeg sendte rekommandert, så ville jeg være sikker. Dessuten skulle den være forsikra. Det skulle ikke koste mer enn 54 kroner i tillegg til vanlig porto. Jeg syntes det var en lav pris å betale for å vite.

En gang kjente jeg en postmann. Han var en trivelig kar, og jeg skjønner ikke helt hvorfor jeg ikke kjenner ham lenger. Jeg stoler på postmenn. De er trygge og gode og snille byråkrater som sørger for at brev og pakker kommer dit de skal så fort som mulig, og de er pålitelige – man kan være sikre på at en postmann gjør som han sier. (De bomgirer av og til, men det er ikke så farlig.) Bra folk.

To dager seinere sier den snille dama bak disken at de helt sikkert finner igjen gaven, og jeg kan lese på nettet at forsikringsverdien er satt altfor lavt. En bølge kommer sjelden alene. Mon tro hvor det blir av post som ikke kommer fram?

Oppdatering: Den kom fram til slutt, den var bare ikke blitt registrert på veien!

Brune fingre

Plantene og jeg er ikke særlig gode venner, og derfor har jeg kjøpt meg ei idiotsikker plante som ikke skal kunne være mulig å drepe hvis man prøver. Jeg snakker om to pinner av lucky bamboo.

Men gjett hvilke to pinner som ønsker seg tilbake til butikken, som ikke trives på hybelen min og som står der og visner sjøl om jeg har kjøpt sprayflaske for å kunne simulere naturlig regn, sjøl om jeg har lagt innsats i å rydde fin plass til dem ved siden av fisketanken og på tross av at de får all kjærlighet jeg har igjen?

Jeg kan få hva som helst til å visne og dø, det er min superheltegenskap. Av og til skjønner jeg ikke helt hvorfor fingrene mine er så brune. I dag er jeg din monokromatiske venn.

Likevel nekter jeg å gi opp disse plantepinnene. De skal bli bra og fine og lysegrønne. Jeg er viljesterk som et esel. Det finnes en måte. Kanskje de rett og slett har fått for mye sollys? Det finnes en måte.

Lucky bamboo

Lucky bamboo: Jeg klarer ikke ta et skarpt bilde av dem på første forsøk, men jeg skal klare å gjøre dem lykkelige igjen.