Raskere oppdateringer over RSS

WordPress har ordnet mulighet for raskere oppdateringer over RSS ved å legge til et <cloud>-element.

Mange av dere leser sikkert dette gjennom en nyhetsaggregator som Google Reader, Bloglovin’ eller Bloglines. Disse tjenestene fungerer ved at de med jevne mellomrom sender en forespørsel til sida mi og spør: «Har Thomas oppdatert bloggen i det siste?» Dette spør de om hver dag, hver time, hvert kvarter eller hvert femte minutt, litt avhengig av hvordan de er stilt inn.

Har Thomas oppdatert bloggen i det siste?

Denne måten å hente innhold på har den soleklare fordelen at du slipper å sjekke om det har kommet noe nytt på bloggen min på egen hånd. Du kan lese bloggen min på samme sted som du leser alle de andre bloggene du leser, og du finner oppdateringene rimelig raskt. I alle fall innen et døgn.

Det er imidlertid også noen ulemper ved RSS slik det har virket til nå: For det første: Tenk på all den unødvendige trafikken!

– Har du oppdatert?
– Nei.
– Har du oppdatert?
– Nei.
– Har du oppdatert nå?
– Nei.
– Nå da?

Slik maser nyhetsaggregatorene på bloggen min hele dagen lang. En annen ting med rom for forbedring er at det likevel kan ta et kvarter eller en halvtime fra jeg har postet noe til du kan lese det i aggregatoren. En hel halvtime!

Det hele skal bli enklere

Nå har WordPress kommet med en oppdatering som skal gjøre det hele mye enklere. Det har blitt lagt til et <cloud>-element i RSS-koden som gjør at nyhetsaggregatorene kan snakke med bloggene på en annen måte. Framover skal samtalene kunne foregå slik:

– Har du oppdatert?
– Nei.
– Si fra når du gjør det, da, så snakkes vi da!
– Ok!

Resultatet blir at du får oppdateringa med en gang jeg poster et nytt blogginnlegg, og samtidig blir det mindre unødvendig trafikk på nettet.

Abonner på denne bloggen

Det er ikke så mange nyhetsaggregatorer som kan snakke på denne måten ennå, men det er forventa at flere skal kunne gjøre det snart. Endringa er foreløpig bare gjort på WordPress.com-blogger. Hvis du hoster din egen WordPress-blogg, kan du delta i moroa ved å installere en plugin kalt RSS Cloud.

Du kan abonnere på flere nyhetsstrømmer fra denne sida. Om jeg tør anbefale en av disse?