Årets viktigste post

Med forbehold om radikale endringer i Kinas Tibet-politikk fram mot lekene:

Du heter ikke Harald. Greit. Du heter ikke Jens, heller. Jeg forstår det. Folk kaller deg ikke Georg. Det er ikke sånn at vanlige mennesker du ikke kjenner har diskusjoner om de er for eller mot deg. Hva du gjør, har ikke en signaleffekt fordi du er noen som mange, mange, mange over store områder ser opp til, hater eller beundrer. Du kommer ikke til å bli tildelt Nobels fredspris, ditt liv har ingen direkte innvirkning på mitt eller de fleste andres, folk hermer ikke etter deg fordi du er supergod til å lage mål og derfor dritkul for alle andre enn erkerivalene. (Hvis du mot formodning hører hjemme i noen av disse kategoriene, unnskyld, og velkommen til bloggen min.)

Jeg bryr meg ikke om det. Denne posten kunne like gjerne het “Storheten i oss alle”. Jeg syns fremdeles ikke du skal overvære åpningsseremonien. Ikke se den på TV en gang.

Det er deg jeg snakker til. Det du gjør nytter, selv om du ikke er rik og berømt eller statsleder eller noe lignende. Ikke se åpningsseremonien. Det du gjør nytter, fordi du ikke gjør det alene. Ikke se åpningsseremonien. Ikke vær på stadion, selv om du er i Kina. Ikke se den på TV, selv om du sitter i stua. Det at du lar være å se åpningsseremonien, er et viktig signal, og hva  du velger å gjøre utgjør en viktig forskjell.

Derfor skriver jeg ikke til Hans Majestet Kongen, jeg henvender meg ikke til statsministeren, og jeg ringer ikke over dammen. Dette er til alle andre, til deg. Dette er til deg som betyr noe, dette er til grasrota, dette er til deg. Ikke se åpningsseremonien.

Ikke tull med nissen

Å, det er skikkelig godt med julebrus! Og marsipan og kakemann og koselig med granbar. Kjøpe gaver til Søs og lese tegneserier.

Men hei. Ærlig talt. Det er oktober.

Djises. Ikke stikk kjepper i romjula. Vent med å kjøpe godteri med rød innpakning til det har blitt desember, så får vi det så mye koseligere!

Diskriminering, syting og klaging

Generelt sett er dette et generaliserende innlegg. Generelt sett generaliserer jeg ikke. Generelt sett bruker jeg generaliseringer bare når jeg regner med at mottakerne skjønner at jeg skjønner at jeg generaliserer. Dette avsnittet er en utfordring til leserne.

Jenter vil ikke bli ledere. Derfor blir de ikke ledere. Derfor har vi få kvinnelige ledere. Fortsett å lese

Drit i katalogen eller plant et tre

Redd verden i dag – avbestill telefonkatalogen! Du bruker jo bare 1985 og telefonkatalogen.no eller sesam.no likevel.

Sjøl kan jeg ikke huske forrige gang jeg bladde meg gjennom den svære blekka. Det må ha vært hjemme hos svigers, for der er dataen litt gjemt bort og bruker lang tid på å skru seg på – du veit sånn som den blir når den kjører 9 år gammel Windows og ikke har blitt skikkelig rydda på ei stund.

Alle de kule i gata gjør det. Du kan avbestille mursteinen på nett – eller ringe et 815-nummer.

Trenger du virkelig katalogen, sier du? Gå ut i hagen og plant et tre i stedet.

Skyt røykerne

Inntak i små mengder virker som en inngangsdør til misbruk av tyngre stoffer. Misbrukerne er en fare for alle sine omgivelser og bør ses stygt på dersom man ikke klarer unngå dem. Politiet gir fra tid til annen brukergruppene tilnærmet amnesti innen gitte fysiske områder. Vi snakker sjølsagt om røyk.

Vi anbefaler alle å melde seg inn i organisasjonen Skyt Røykerne. Fortsett å lese

Guide til livet

Lær deg disse tre enkle fakta en gang for alle, og du er et flott menneske i min verden:

En vaffel består av 4-5 vaffelhjerter. Et vaffelhjerte må ikke under noen omstendigheter kalles en vaffel.
Hvis du skal ha både ost og syltetøy på brødskiva, skal dette pålegget has på i nevnte rekkefølge.
Dopapir skal alltid henge med den enden du trekker i ut fra veggen.

Hvor mange poeng scora du?

Sug meg, jeg suger

Her skriver jeg mye rart. Jeg både skryter av meg sjøl og forteller hvor teit jeg er. Jeg postulerer formler for når andre er ekle, rakker ned på allment vedtatt yrkespraksis i barnehager og roper ut mine politiske overbevisninger. Alt i alt mye forskjellig, og lite av det samme, ispedd kjedelige og sporadiske oppramsinger av hva jeg har gjort i det siste.

Mindre enn halvparten av det jeg skriver på denne siden er mer enn halvparten så gjennomtenkt som det burde vært.

Såpass gjennomtenkt er tekstene likevel, at jeg vil oppfordre alle og enhver til å dele sine tanker og reaksjoner med meg og alle andre. Bruk kommentarfeltet! Spesielt hvis noen er uenige. Hvis meningene mine ikke tåler å bli overkjørt i diskusjon og ledd av i offentlighet, skal jeg vurdere om jeg bør fortsette å mene det samme.

Slik er det her i gården: Hvis du skriver at navngitte personer oppfører seg som kroppsorganer, kan dette bli tolket som personlig sjikane. Det kan da hende du får en mail hvor jeg ber deg dempe deg litt. Hvis du skriver at jeg tar feil om noe, eller at mine synspunkter er skikkelig teite, vil det i verste fall ignoreres, men som oftest bare besvares.

Sånn er det her.

Mannegriser

Det finnes en formel som regulerer hvor unge kvinner en mann kan befatte seg med uten å komme inn under betegnelsen gris:

(Mannens alder i år opprundet til nærmeste partall) / 2 + 7 år = x,

hvor x altså angir alderen til den yngste mulige kvinne mannen kan befatte seg med. Formelen er gyldig for menn fra de fyller 14 år og til de dør.

Menn som befatter seg med kvinner som er yngre enn x, er ekle. Disse er per definisjon mannegriser.

Jeg kjenner ikke til noen tilsvarende absolutt regel for kvinner, men en slik er det jo rimelig at eksisterer.