Ærede skeptikere:

For å ta det første først. En ubeskrivelig stor takk til deg Thomas, for å poste det smekreste bildet du kunne finne på harddisken – det skal uten tvil gjengjeldes en vakker dag! :)

Ja. Navnet er Marte. Masse grått inni, Thomas? Hm. Nuja, jeg får vel ta i mot det som kommer fra din kant inntil videre… (It’s OOON now, bii…hulebetennelse) :-O

Ellers er det vel på sin plass å innta en noe ydmyk rolle som sistemann i flokken her, og innvie eventuelle ukjente og uvitende i min nåværende posisjon i universet? Jeg er som de fleste sikkert har skjønt allerede ganske så jevngammel med bloggens høvding og er for tiden bosatt i Trondheim grunnet sosialantropologistudier på NTNU..

Ellers er det vel ikke stort annet å si i denne første omgang enn at jeg er takknemlig for å ha et sted å rable ned mine skriblerier og at jeg skal gjøre et så godt forsøk som mulig på å være noenlunde effektiv her også.
I likhet med skolearbeidet, that is.

Så får dere heller holde ut til jeg har blitt varm i trøya.

Ha en strålende dag! :)

Delt

Jeg er ikke helt sikker på om jeg skulle ønske at dette var 1990 eller om jeg er glad for at det er 2007. Mobiltelefonen min vil ikke lade (ja – nå igjen), og jeg er sosialt handikappa. Heldigvis kan jeg bruke Internett som sanseforlenger ut mot den store verden. Akkurat nå hadde jeg vært enda mer aleine uten ei sånn protese.

Mens vi er inne på Internett, syns jeg det er litt stas å snakke litt om egen blogg også. Både Iversen og Storrusten har hundsa meg og trua med varige nedsettende blikk fordi bloggen min ikke holder hva den lover. «Det er ikke bare Thomas som skriver på Bare Thomas,» klager de, og så ser de på hverandre og ler mens de rister på hodet over hvor teit jeg er. Etter at Just har skrevet hver søndag siden i sommer en gang har Joddo meldt seg frivillig til å bidra med sporadiske matematiske synsinger om besøksstatistikk. I mitt stille sinn håper jeg at Kristin og Espen blir like forferda som jeg blei fornøyd med at jeg nå har klart å overtale min gode venninne Marte til å love meg å skrive noen poster her.

Marte er en kvinne med dreads utenpå og masse grått inni. Hun kan se sammenhenger der andre bare ser tilfeldigheter, og er en satan på å bake kake. Jeg ble kjent med Marte mellom ballett- og modernetimene på videregående, der vi sto i hver vår tutu og røyka på trappa utafor treningssenteret. En av Martes sterke sider er at hun kan gå sin egen vei, men den sterkeste er at hun kan overbevise deg om at det var en bra vei å gå. Og hun skal skrive hos meg.

Altså, den røde tråden her er at at ting er delt, jeg har delte meninger om 2007/1990, og bloggen er delt med gjestebloggere. Det skjønte dere. Marte ser for øvrig ut sånn som på bildet under. Gled dere!

Marte er en rev på å sitte i sofaen

Tabula rasa

Bah. Jeg gleder meg skikkelig til å skrive!

Thomas er bare misunnelig, jeg har ikke så mye dametekke som han påstår. Det vil si, jeg har jo dametekke, men jeg bruker det ikke så mye som han legger opp til. Jeg er alt han skulle ønske at han var. Hvis han er spørsmålet, er ikke jeg annet enn et utrykk for svaret. Playa meg i rompa, forresten. Vi er en generasjon av menn opdratt av kvinner. Jeg lurer på om en annen kvinne virkelig er svaret vi trenger. Og hvem skal skyte meg om jeg og Thomas ikke deler samme oppfatning av romantikk?

En gang for ikke så lenge siden var Thomas og jeg på tur i en hoppbakke. Bakken var gammel og falleferdig, og gynget fram og tilbake hvis man beveget på seg. Om vintrene for lenge siden hoppet jeg konkurranser her, konkurranser arrangert av det lokale idrettslaget. Jeg kunne ikke hoppe på ski, og gikk på trynet hver eneste gang. Men jeg hoppet. Thomas hoppet ikke. Tilbake til nær fortid: Jeg og Thomas sto i hoppetårnet og snakket om fotball og jenter. Ingen av oss var spesielt interesserte i fotball.

-Ballen er rund, sa Thomas.

-Men enden er god, sa jeg. Bakenden, altså.

Utflytting og gjesteblogger

For ikke lenge siden flytta jeg ut. Hør, ingen tar det like seriøst som meg. Den leiligheten var livet mitt, OK? Jeg elsket hver eneste lille del av møbel som sto der. Det var ikke bare en haug av saker og ting som ble ødelagt, det var MEG! Fjellbirkeland skal bli bra, tror jeg. Kjempefint.

Gruppepresset er stort, og jeg har valgt å krype til korset. Orker ikke mer, jeg bukker under. Det var opprinnelig meninga at denne bloggen skulle være et sted for meg, og meg alene. Likevel tok det ikke mer enn noen få uker før denne revolusjonære omveltninga. Alle de store og respektable bloggerne har gjort det, så jeg er ikke i dårlig selskap når jeg nå introduserer Bare Thomas’ nye gjesteblogger: Just Maximilian!

Just er en gammel venn av meg, født, oppvokst og bosatt på Nøtterøy utafor Tønsberg. Vi er på mange punkter rake motsetninger. Sjøl er jeg en håpløs romantiker, Just er en uavvennelig playa av verste sort. Mens jeg liker å gjøre ting ordentlig, liker han å gjøre akkurat det som trengs, og kanskje litt mindre. Han er egentlig ganske teit, når jeg tenker meg om.

Det er umulig å skjønne hvorfor, men ingen tiltrekker seg hunkjønn som Just. Han påstår at han ikke kjenner hemmeligheten sjøl, men jeg mistenker at jentene liker måten de ikke helt veit hvor de har ham.

Hans aller verste side er kanskje at han er god til alt han gjør. Sabla irriterende.

Hvorfor, spør du? Eller hva de to temaene har med hverandre å gjøre? Det er billigere enn en film, og det er gratis kaffe.