Ene og alene må man klare seg

Over de siste åra har jeg bygga meg opp en fin illusjon, en illusjon og en livsløgn som har gjort meg til et blidt og optimistisk menneske, nemlig at man kan dele hele seg med hele noen andre. Det er en ganske ålreit drømmeverden på en rosa sky som tok meg omtrent fire år å konstruere. Gradvis lot jeg mindre og mindre av meg sjøl være bare for meg sjøl, og i juni(?) i fjor slapp jeg det siste lille taket og løfta den venstre lillefingeren fra barren for å se om jeg hadde balansen uten noe eget å holde meg fast i. Man kan ikke slippe hvis man tror at man faller.

Når man slutter å tro på noe så fint er det naturlig å bli lei seg. Venner er en bra ting. Men ingen venner kan komme helt inn i den innerste lille sirkelen hvor det ikke er noen hemmeligheter og uoppdaga kuriositeter igjen. Jeg har hatt andre jenter seinere, men ingen lenge nok til at vi har kommet så nært på hverandre at vi har visst alt om hverandre.

Ingen andre kjenner meg så godt som hun gjorde, og sjøl om ting kommer til å bli bedre enn det var i sommer, har vært i løpet av det siste året, er i dag, vil det likevel fra nå være et lite sted bare for meg. Det er ikke så fint som det høres ut som. Jeg foretrakk å dele da jeg kunne velge.

Nedtur

Jeg vil ikke undergrave de fine øyeblikkene, for de har vært her. Tusen takk til de bra menneskene som har gitt dem til meg.

Likevel har dette uten tvil vært det kjipeste året noensinne. Det er et år siden forrige “du… hva er i veien?”, et år siden den siste “ingenting”, et år siden den siste “jo, fortell”, et år siden forrige “del med meg, vi er sammen om alt, vi kan stå sammen om dette også”.

Dette er ikke ment som en fornærmelse mot de fine folkene, vær så snill, ikke bli sure eller lei dere, dere har også valgt å gjøre andre ting til slutt.

Det siste året har jeg vært mer aleine enn jeg liker, men det er kanskje sånn det må være. Jeg må være mer aleine enn jeg liker. Fordi… nei, jeg veit ikke. Skulle ønske jeg kunne komme på en større betydning, en mening bak alt sammen, men jeg gjør ikke det. Alt jeg veit er at det ikke fins noen utveier. Alle løsningene som så ut til å være mulige er lukka igjen av fine folk, og jeg sitter igjen her, mer aleine enn jeg liker, og sånn må det være.

Jeg ønsker meg større rammer og bedre premisser til jul.

Kanskje, etter at hun er borte

Denne posten var mitt bidrag til kategorien dagbok/personlig i Bloggidol 2008. Den gjorde det ikke spesielt godt, men fikk en tre-poenger blant juryavgjørelsene.

Jeg er omringa av natt, og jeg er aleine. Det er annerledes om natta, folk kjaser ikke like mye, de sover, og jeg kan tenke. Hvis jeg vil.

Ordene hans var mykt duskregn tidlig om morgenen. Kanskje han vil komme tilbake og elske meg igjen. Etter at hun er borte, kanskje han vil ha meg igjen, men sannsynligvis ikke. Jeg savner ham mer enn jeg burde, mer enn jeg trodde jeg kunne.

Jeg husker både fint og fælt. Smilet hans, tårene hans er en del av meg. Det kjennes som om man røyker inne, jeg merker KOLSen komme snikende. Lungene virker ikke, jeg kveles av mitt egetproduserte slim og lufta er tung. Det kjennes som om livet slipper taket.

Dagene og nettene er ikke dager og netter lenger. De bare passerer forbi, og jeg lever livet mitt en dag av gangen. Hva mer kan jeg se? Hva kan jeg gjøre? Sitte, vente, håpe. Natta er dyna mi, den pakker seg rundt meg. Jeg burde grått. Jeg er så kald, jeg er helt for meg sjøl. Jeg er omringa av natt, og jeg er aleine. Enn så lenge.

Kanskje han vil elske meg igjen. Etter at hun er borte.

Fallitt over en blomst i ei eng

Den rasjonelle tankegangen min har tatt ferie. Alt tilsier at det ikke er flere utveier igjen, og jeg klamrer meg fremdeles til et håp jeg ikke veit hvor kommer fra.

Jeg håper hun sier fra hvis hun finner ut at det er meg hun vil ha. Hvis jeg fikk sjansen skulle jeg aldri latt henne gå. Jeg skulle gjort henne stolt av meg, og de skulle snudd seg etter oss hvor enn vi gikk. Hvis hun bare ville gi meg litt mer.

Alt håp er ute, og jeg er inne. Alt jeg har å leve på er “Jeg vet ikke” og “Jeg elsker deg og”, men det er tomme ord og hun kan ikke mene det samme som meg, det henger ikke på greip. Hun sover i noen andres seng. Hun elsker meg ikke rundt hele verden, blir ikke og klemmer på meg. Hun vil ikke.

Hun er så nydelig. Hun er verdens mest fantastiske menneske. Hun er en blomst i ei eng. En engel… Hun er alt jeg bryr meg om, men hun vil ha noen andre.

Det finnes ikke et slott på en sky, hvor ingen roper eller snakker for høyt, og hvor det ikke er lov til å gråte. Slottet på den rosa skya finnes bare i en fantasiverden, langt unna virkeligheten vi er fanga i. Ting går til helvete, julenissen finnes ikke og jeg kan ikke fikse det aleine. Det trengs to for å danse tango. Jeg kan jo ikke ta henne med til der hvor hun hører hjemme så lenge hun ikke vil se meg.

Jeg trenger flere svarte klær.

Sjokolade, sjekking og studier i skjønn forening

Neida, jeg er ikke spesielt bitter for at tusener av unger bruker kvelden på godterier mens jeg låser meg inne på hybelen, ligger i senga hele dagen og og leser til eksamen.

Jeg er heller ikke spesielt bitter for at Just sjekker opp Kristin, Joddo sjekker opp madeleine og Joakim sjekker opp May Irene mens jeg låser meg inne på hybelen, ligger i senga hele dagen og leser til eksamen.

Grunnen til at jeg har brukt et kvart tusen kroner på kokekakao, posekakao, sjokoladekjeks, sjokoladeplater, sjokolademelk og enda flere sjokoladekjeks, sjokoladecookies og bruninger – for ikke å glemme sjokoladeis – er simpelthen at sjokolade er innmari godt – og kanskje litt ekstra godt når man ligger innelåst på hybelen og leser til eksamen.