Nyttårsforsetter for 2010

En av fordelene med å ha et eget nettsted er at det er et fantastisk arkiv for å se hva man har gjort før. Da kan man, som jeg nettopp gjorde, gå gjennom gamle nyttåsforsetter før man setter opp nye.

I 2007 gikk det så som så med forsettene. Forsettene om å røyke mindre og studere flittigere begynte overmåte bra, men gikk begge skikkelig i dass etter at min daværende samboer fant ut at en felles bekjent hadde større pikk enn undertegnede. Forsettet om “romlemantiske gaver” gikk veldig godt (det ringer noen bjeller om årsak og virkning her… men hvilken vei peker implikasjonen?). Vektforsettet kom jeg halvveis med; statusen i skrivende stund er at jeg har ett kg igjen.

Så, over til årets målsetninger….:

Nyttårsforsetter

  • 52 bloggposter. Jeg syns at jeg skriver litt for sjeldent, og vil gjerne øke frekvensen på bloggen litt. I fjor landa jeg på 32 poster (hvis jeg har telt riktig). Da syns jeg 52 blir et realistisk mål for i år.
  • 12 nettsteder. Jeg er veldig glad i å drive med webdesign, og dedikerer mye tid til det selv om det ikke er mange prosjekter som når ut til de store, skumle internettene. I år vil jeg ha en målsetning om å slenge ut et nytt design én gang i måneden. Heia Maslow, heia selvrealisering. Og ja, blogger teller som nettsteder.
  • 5 om dagen. Jeg røyka som nevnt mindre i 2007 fram til eks-samboeren forlot meg. Nå har jeg ny samboer, og hun har ikke forlatt meg – ikke ennå, i alle fall. På tide å plukke opp tråden der jeg slapp. Jeg trenger ikke 6 sigaretter om dagen. (5, derimot…)
  • 1 bachelorgrad. Det begynner å bli på tide å plukke med seg en av disse gradene.
  • 1 omsetningsrekord. Jeg har et lite enkeltpersonforetak med virtuelt ingen omsetning i det hele tatt, all den tid jeg også studerer, jobber og jobber frivillig. En omsetning på “virtuelt ingen omsetning av det hele tatt” bør det være mulig å tangere, så hurra for meg.
  • 1 kilogram. Jeg mangler som sagt bare ett kilogram på det originale vektforsettet fra 2007. 2010 er året.
  • 0 tilfeller av å bli dumpa. Selv om jeg fortsatt kjenner folk med større pikk enn meg sjøl.

Fallitt over en blomst i ei eng

Den rasjonelle tankegangen min har tatt ferie. Alt tilsier at det ikke er flere utveier igjen, og jeg klamrer meg fremdeles til et håp jeg ikke veit hvor kommer fra.

Jeg håper hun sier fra hvis hun finner ut at det er meg hun vil ha. Hvis jeg fikk sjansen skulle jeg aldri latt henne gå. Jeg skulle gjort henne stolt av meg, og de skulle snudd seg etter oss hvor enn vi gikk. Hvis hun bare ville gi meg litt mer.

Alt håp er ute, og jeg er inne. Alt jeg har å leve på er “Jeg vet ikke” og “Jeg elsker deg og”, men det er tomme ord og hun kan ikke mene det samme som meg, det henger ikke på greip. Hun sover i noen andres seng. Hun elsker meg ikke rundt hele verden, blir ikke og klemmer på meg. Hun vil ikke.

Hun er så nydelig. Hun er verdens mest fantastiske menneske. Hun er en blomst i ei eng. En engel… Hun er alt jeg bryr meg om, men hun vil ha noen andre.

Det finnes ikke et slott på en sky, hvor ingen roper eller snakker for høyt, og hvor det ikke er lov til å gråte. Slottet på den rosa skya finnes bare i en fantasiverden, langt unna virkeligheten vi er fanga i. Ting går til helvete, julenissen finnes ikke og jeg kan ikke fikse det aleine. Det trengs to for å danse tango. Jeg kan jo ikke ta henne med til der hvor hun hører hjemme så lenge hun ikke vil se meg.

Jeg trenger flere svarte klær.

Jostein

Jostein, Jostein, Jostein, Jostein. Jeg ber deg, ikke ta dama mi. Vær så snill, Jostein, ikke ta henne bare fordi du kan.

Hennes skjønnhet er ikke sammenlignbar med noen andres, med flammende lokker av bølgehår, med silkemyk hud og smaragdgrønne øyne. Smilet hennes tilsvarer en begynnende vår, og stemmen hennes er myk som duskregn om sommeren, men jeg når ikke opp til deg, Jostein.

Likevel snakker hun om meg i søvne, og det er ingenting jeg kan gjøre for å la være å gråte når jeg veit at hun roper på meg. Det er lett for meg å forstå hvordan du enkelt kan ta henne fra meg, men du skjønner ikke hva hun betyr for meg, Jostein.

Jostein! Jeg ber deg, ikke ta dama mi. Jostein, vær så snill å ikke ta henne bare fordi du kan.

Du kan få hvilken kvinne som helst, men jeg kan aldri elske igjen. Hun er den eneste for meg, Jostein. Jeg måtte si dette til deg, all min lykke avhenger av deg, og uansett hva du bestemmer deg for:

Jostein, jeg ber deg, ikke ta dama mi! Vær så snill å ikke ta henne selv om du kan.

Du heter ikke Thomas

Du har satt deg på fjernkontrollen og spilt poker med merka kort. Du har prata mens Arne Scheie prata.

Du kan kysse min kvinnes lepper. Du kan drikke min sprit. Du kan henge dine ting på plassen som tilhører tinga mine, på plassen hvor mine ting hang – og fremdeles henger når du ikke ser.

Men du kan aldri hete Thomas. Uansett hvor hardt du prøver å bli meg vil du aldri nå helt opp. Du er for seint ute. Det finnes allerede en Thomas, og det er ikke deg. Sorry, altså. This seat’s taken.

Hun har aldri vært, er ikke, og vil aldri bli din.

Nå er det en gang sånn at de virkemidlene som kan bedre ting på kort sikt ikke nødvendigvis er de samme virkemidlene som kan bedre ting på lang sikt. Kort og lang sikt er helt forskjellige ting. Gærent i dag kan bety bra seinere. Man skal ofre mye…

Hun er verdens beste. Du veit det, og jeg veit det. Noe annet alle veit er at det ikke er et spørsmål om hvis, men et spørsmål om når. Noen lever på lånte midler, og kostnaden ved lån er rente. Sjøl om rentebanen er nedjustert, er krona svekka, og vi kan regne med enda et par renteøkninger i tida som kommer.

Mareritt

I går våkna jeg av at du sto på en rosa sky og sa at du trengte å ombestemme deg.

Noen må snart fortelle meg at marerittet ikke er over helt ennå, og at jeg kommer til å våkne ved siden av deg og være skrekkelig fortvila, for så å sakte, men sikkert komme til meg sjøl og forstå at hei, hei, hei, litt kos på ryggen og så går det over og den vonde drømmen var bare en drøm.

Jeg liker ikke falldrømmer, og denne vil ikke ta slutt.

Så gærent at det ikke er godt for noe

Dette er et kaldt og upersonlig handlingsreferat, fordi bitterheten er for stor for å skrive på en måte som er kunstnerisk og vakkert å lese på en trist og melankolsk måte.

Navnet på bloggen har vært oppe til vurdering, men akk. Navnet forblir det samme.

Jeg veit om noen som kommer til å lese dette og hovere.

We’re All Mad Here

Her sitter jeg, altså, og hører på Cirque du Soleil og føler og føler, og skjønner egentlig ikke helt hvor alt dette føleriet kommer fra. I går var jeg i skyene. Dagen før kunne jeg like godt latt være å stå opp. Og alt virker å avhenge av hvordan noen andre velger å leve livet sitt, hvordan noen andre velger å bruke dagen sin. Jeg er rett og slett en bitch.

Akkurat idét jeg kommer ut fra badet etter å ha beundret uttrykksrynkene mine leser jeg hos Örn at jeg ikke er voksen ennå. Egentlig er jeg ganske fornøyd med akkurat det. (Det gjelder å finne de små høydepunktene i hverdagen…)

Det er ingenting i verden som er like godt som å kjenne den kriblende følelsen i magen når man elsker av hele hjertet og veit at hei, det kan jo godt hende at det blir gjengjeldt. Jo, vent litt, jeg husker at det kan være enda bedre. Det kan være bedre hvis man kombinerer superfølelsen av forelskelse med å ta av seg klærne sammen med noen og smøre hverandre inn med noe som er glatt, og man skal være varme og myke og glatte og passe perfekt sammen reint fysisk. Å, jeg husker det som om det var i går. Herlig. Det jeg ville fram til var uansett at det er spennende i begynnelsen.

På akkurat samme måte er det ingenting i verden som er like gærent som å kjenne den gnagende følelsen i bakhodet og den kvalmende følelsen i magen når den du elsker gjør noe du aldri kunne forestilt deg. Med noen andre. Å vite at Skjønnheten velger noen andre enn Udyret, at det kunne vært så bra, men at hun har heller lyst til å henge andre steder, spise andre måltider, smile andre smil, se andre filmer og gråte andre tårer med et annet menneske. Jeg tror det er på grunn av sånne ting at enkelte religioner ser på livet på jorda som en pinsel vi definitivt ikke kan frelses fra før vi dør. Det er kjipt på slutten.

På mandag leverte jeg psykologieksamen(, og det må jeg si: Jeg er veldig glad for å ha vent meg til å skrive noe nesten hver dag). Det viser seg at folk som lykkes gjerne er i stand til å tilpasse seg nye situasjoner, til å omstille seg, til å vende alt som skjer til å bli noe positivt og utviklende, har jeg lært.

Så jeg har funnet min positive innfallsvinkel, selv om ingen er enige med meg og alle sier til meg at jeg lover meg sjøl for mye: En slutt er ikke nødvendigvis en slutt. En slutt kan også bety at man kan begynne på nytt. I begynnelsen er det bra.

Hun klippa meg i går. Bokstavelig talt, no pun intended. Håret mitt er kort igjen. Men hun lot det være igjen en liten og tynn soon-to-be-dreadlock mellom høyreøret og nakken. Og sånn går no dagan.