4 enkle trinn til dampbad på studenthybelen

Sauna

Creative Commons LicenseLag badstue på studenthybelen, og tiltrekk deg unge skjønnheter. Foto: thomaswanhoff

muita saunojia?

Creative Commons License Dampbad er ikke bare for bortskjemte katter. Foto: ansik

Sauna

Creative Commons License Har du først gjort det én gang, gjør du det nok igjen. Foto: thomaswanhoff

Dampbad er skikkelig godt, og i tillegg hjelper det når du er sjuk. Jeg veit ikke om jeg foretrekker finsk eller russisk badstue eller tyrkisk bad, men en ting veit jeg: Det går an å lage sin egen hjemmemekka variant.

For å ordne et hjemmelaga dampbad trenger du:

 • Et uventlilert sted med vegger, gulv og tak som ikke kan råtne
 • Økonomi og samvittiget til å overforbruke energi
 • Varmt vann

Et vanlig baderom på Fjellbirkeland studentby er et godt utgangspunkt. Vegger og gulv er flislagte, og taket består av en ubestemmelig metallignende plastgærning. Det råtner nok ikke med det første. Vifta kan ikke skrus av, men funker til gjengjeld såpass dårlig at det er helt greit. Dampen forsvinner ikke før du åpner døra når du er ferdig! Videre er strøm inkludert i leia på Fjellbirkeland, så det økonomiske er ute av verden, og rommet har tilgang til varmt vann. Når jeg også har så tette bihuler at jeg er villig til å ofre miljøsamvittigheten for å få åpnet dem, er vi klare til å begynne.

 1. Vent til det er sommer og varmt i været. Et par timer før du har lyst til å svette, kan du skru på varmekablene i gulvet for best effekt. Dette er strengt tatt ikke ytterst nødvendig, og sjøl dreit jeg i det for å ikke tære altfor mye på den nevnte miljøsamvittigheten.
 2. Fjern alt som ikke bør bli vått. Jeg glemte dopapiret, det var et under middels godt trekk.
 3. Omtrent et kvarter – tjue minutter før dere (med over middels mye godvilje kan du holdes med selskap av opptil to lettkledde kvinnemennesker på et trangt Fjellbirkelandbad) planlegger å gå inn i badet, bør du begynne å lage dampen. Her utnytter vi det samme fenomenet som gjør at det kommer dugg på speilet hvis du dusjer lenge: Man skrur rett og slett på dusjen. For mest effektiv damplaging har jeg følgende tips:
  • Åpne opp døra til dusjkabinettet og lukk døra til badet.
  • Skru både varmen og trykket på fullt.
  • Pek strålen i retning av åpningen i dusjkabinettet, sånn at vannet treffer såvidt innenfor. Da sørger du for at vannet får lengst mulig fartstid gjennom lufta, i tillegg til at dampen får fart riktig vei, nemlig ut av dusjhjørnet og inn i resten av rommet.
 4. I mellomtida gir du jentene en massasje. Tyrkerne hadde sexarbeidere som jobba i badet. Jeg sier ikke at det er nødvendig å ta det langt, men en enkel massasje er ofte undervurdert.

Du må prøve hvis du har muligheten. Det er fantastisk å kjenne dampen åpne alle porer når det virkelig trengs. Ekstra godt er det kanskje hvis du veit at du ikke har råd til å bo et sted hvor det er innebygget badstue…

Temperaturen i et dampbad a la Fjellbirkeland er ikke akkurat 100 grader Celsius, men luftfuktigheten blir fort så høy at det er heller ikke nødvendig. Det er ikke noe problem å få svetta fra seg.

Helt på slutten må jeg få gjenta at du må passe på å få med deg selskap. Det blir som å kjøre buss i stedet for bil. Kos deg i dampbadet!

7 tegn på jente

Da jeg kom hjem fra jobb og quiz hadde noen flytta planta på kjøkkenet, og det sto en brødrister der. Jeg har med andre ord fått ny nabo. emelie fikk rett til slutt.

Her er 7 tegn på at det er ei jente som har flytta inn:

 1. Gresskarkjernebrød
 2. Honning
 3. Den lille økologiske kokeboka
 4. Rosa tannkremtube
 5. Pizza Originale
 6. Mykt toalettpapir
 7. Søpla var tømt

Jeg kan sjølsagt ta feil.

Hun googler meg sikkert, for jeg la igjen en lapp i brødristeren med navn, nummer og beskjed om at fryseren er noe herk. Det vil si at hun finner denne posten. Sikkert før vi treffes, til og med, for jeg er lite hjemme for tida.

Hei, jentenabo! Jeg er singel, rotete og shabby. Kondolerer! (Du sier fra hvis volumet på pornoen står for høyt, ikke sant?)